Hírek

2016.10.21. 11:06

Grillezésből háztűz lett

Zalaegerszeg – Közveszély gondatlan okozása miatt a járásbíróság 2-2 év próbára bocsátotta azt a két német nőt, akik grillsütővel okoztak tüzet Keszthelyen.

Arany Gábor

Az egerszegi járásbíróságon dr. Palkó Tamás bíró által tárgyalt ügy vádlottjai, két német nő két kisgyermekkel együtt nyaralni érkezett Keszthelyre. Emeletes sorházi lakást béreltek ki, ahol 2013. augusztus 6-án este a földszinti teraszon grillezni kezdtek a szabadtéri faszenes sütőn. Ezt  éjfél előtt befejezték, s aludni tértek, ám a tüzet nem oltották el teljesen.

A még meleg sütőből áradó hőtől a közeli farácson hagyott grillgyújtós  hajnalban belobbant, a  tűz átterjedt a sütő bal oldali farácsára, majd lángra kapott  a terasz műanyag redőnye. A hőtől betört a üvegezett teraszajtó, s a tűz átterjedt a lakás egészére, illetve a tetőszerkezetre. A két nő és a gyermekek az erkélyről leugorva jutottak ki a lángoló épületből.  A tűz közvetlenül veszélyeztette a szomszédos sorházi lakásokat, illetve az ott lévőket. A megállapított tények szerint a lángok  a felügyelet nélkül hagyott faszenes grillsütőből indultak el, mert a két nő   elmulasztotta annak ellenőrzését, hogy a tűz teljesen kialudt és a grillezés kellékeit hátrahagyva távoztak, nem várták meg, hogy a sütő lehűlését.

Az egerszegi törvényszék tájékoztatása szerint a két nőt kötelezték az általuk okozott 8,6 millió forint kár, valamint 277 ezer forint illeték megfizetésére –  az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!