Hírek

2016.10.14. 15:06

A helyi közösségnek készül

Balatonmagyaród - Közösségi, illetve egészségnevelő központot alakítanak ki a Kis-Balaton melletti település volt óvodájából.

Horváth B. Attila

A fejlesztésről a község első embere számolt be. - Folytatódik az felújítási, megújulási folyamat, amit még az első ciklusunk elején kezdtünk el - bocsátotta előre Kalász Mátyás polgármester.

- Indult a ravatalozóval, a kultúrházzal, most pedig az orvosi rendelő, váró, annak a vizesblokkja van soron, továbbá kialakítunk egy egészségnevelő, egészségfejlesztő központot is a régi óvoda épületében. Itt az elképzeléseink szerint nem csak az egészség megőrzésével kapcsolatos ismeretterjesztő előadásokra kerülhet sor, hanem egyfajta civil központként is működhet az új hely, hiszen kialakítunk egy nagytermet és egy tálalót is.

Beck Norbert (balról) egy ajtótok helyét készíti elő, mellette Kalász Mátyás polgármester látható
Fotó: Szakony Attila

Részben pályázati pénz, részben saját erő adja a finanszírozás hátterét. A polgármester elmondta: összesen 18 millió forintba kerül a beruházás, amely tavasszal ugyancsak a volt óvodaépület mellett tetővel fedett térköves udvar, színpad és kemence kialakításával folytatódik. Kalász Mátyás jelezte: a jövő évi tervek közt szerepel egy felnőtt játszótér építése is.

 

Ezek is érdekelhetik