Hírek

2016.07.19. 17:05

Marihuána a virágágyásban

Zalaegerszeg - Folyóparton nevelt indiai kender, virágágyásba rejtett marihuána; kábítószer kereskedelme, illetve birtoklása miatt emeltek vádat fiatal férfiak ellen.

Arany Gábor

Az egyik ügy harmincas éveiben járó vádlottja, V. Szilveszter tavaly április végén a Zala partján ültetett ki három kannabisz növényt, de csak egy fejlődött ki. A vádirat szerint ennek leveleit, virágát szeptemberbe szüretelte le, majd kiszárította. Saját fogyasztás mellett azokban a napokban ismerősének is adott belőle kétszer 10 grammot. V. Szilveszternél a rendőrök november 19-én tartottak házkutatást, ekkor 10 gramm növényi ágvégződést, meg digitális mérleget találtak. A marihuánából kapott ismerőse, Cs. Alex egy hónappal korábban már lebukott. Ő október 9-én délután a megyeszékhelyen adott át pár adag marihuánát egy fiatalembernek, akit azonban a rendőrök igazoltattak, és a megtalált kábítószer miatt röviddel később már Cs. Alexnél tartottak házkutatást. Növényi törmelékek, magvak kerültek elő. Ráadásul a laboreredmények nála is igazolták a kannabisz fogyasztását. Az egerszegi járási és nyomozó ügyészség kábítószer-kereskedelem, illetve birtoklás vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen.

A másik, szintén vádiratba foglalt történet huszonéves főszereplője a viselkedésével hívta fel magára a rendőrök figyelmét. A kábítószer birtoklása miatt korábban próbára bocsátott Z. Patrik ez év április 15-én késő este a megyeszékhelyen a Rákóczi úton autózott, amikor észrevette, hogy rendőrségi jármű megy mögötte és ettől megijedt. Az előzményekhez tartozik, hogy két nappal korábban külföldön húsz euróért marihuánát vásárolt, és egy részét el is fogyasztotta, a maradék meg nála volt. A rendőrségi autó láttán gázt adott és elrobogott, a Mártírok útjára érve a forgalommal szemben megállt egy virágtartó ládánál, és a marihuána maradékát zacskóstól beletette, majd továbbhajtott. A rendőrök pár házzal odébb megállították ellenőrzésre, majd megtalálták a két és fél grammnyi növényi törmeléket. A laborvizsgálat kimutatta nála a kábítószer fogyasztását.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatásul közölte, a fiatalember ellen kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!