Hírek

2016.07.07. 15:33

Könyvek a hőségben

Balatongyörök –Idén nyáron is strandkönyvtár nyílt a településen. Főként a gyerekkönyveket keresik a nyaralók.

Keszey Ágnes

A tavalyi, első szezon tapasztalatai nyomán idén is kínál olvasnivalót a strandon a helyi könyvtár. A kínálat kibővült újságokkal, új magazinokkal, s a gyerekek, vagy mesélő kedvű szüleik is több könyv közül válogathatnak. Tavaly közel ezren kölcsönöztek két hónap alatt, most  is hasonló forgalomra számítanak.

Gárdos Flóra és Rógán Edina várta az olvasni szerető nyaralókat most megnyílt strandkönyvtárban

- Többen nincsenek tisztában a könyvtárhasználat lépéseivel: vásárolni szeretnének: Idén jobban szeretnénk tudatosítani, hogy ez kölcsönzési lehetőség. Két hétre lehet elvinni a könyvet, de általában néhány nap múlva visszahozzák. Regények, krimik, mesekönyvek, ifjúsági irodalom, s kötelező olvasmányok mellett ismeretterjesztő műveket és német, angol nyelvű köteteket is hoztunk - sorolta Rógán Edina könyvtáros.

Az egyik legifjabb kölcsönző: a helybeli Kárai Ráhel

A kölcsönzés ingyenes, hiszen aki visszaviszi a könyvet, visszakapja a kauciót (ami egyébként néhány száz forint). A helyi könyvtárba beiratkozottaknak ezt sem kell fizetni, ők a strandra is ingyenesen léphetnek be. Agatha Christie, Danielle Steel, Elizabeth Adler, Fábián Janka műveit, Balatonról szóló köteteket, történelmi, természettudományos magazinokat, s a Bogyó és Babóca könyveket keresik legtöbben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!