Hírek

2016.06.30. 15:15

Tájékozódás a nagyival

Zalaegerszeg - A várva várt szünidő örömforrás, főleg, ha a család meg tudja oldani a gyerekek élményszerzését. Ebben segített az Egészség Egyesület Életmód Klubja.

Arany Horváth Zsuzsa

A megyeszékhelyi Alsóerdő mélyén két kilométeres útvonalon elhelyezett hat azonosító pont várta, hogy megtalálják a nagyszülők, akiket unokáikkal együtt invitáltak a szervezők kalandos délutánra. A Életmód Klub szervezője, Siklósiné Judit a tájékozódási futóklubtól kapott segítséget az akcióhoz, így térképpel, túrabotokkal, s persze ivóvízzel felszerelve indult útnak a csapat, hogy a tájékozódási séta végén megérdemelten fogyaszthassa el az uzsonnát.

- Három unokám van, most a négyéves Emmával jöttem el a kirándulásra, de egész nyáron együtt vagyunk, rengeteg az örömteli dolgom körülöttük, igyekszem is formában maradni - mondta Sebőkné Németh Ilona az indulás előtt.

Sárga jel mutatta a pontgyűjtő helyet: Fábián András, Sebőkné Ica Emmával és Nórival megtalálta Fotó: Katona Tibor

Az immár 13 éve nyugdíjas Sebőkné Ica a zalaegerszegi Életmód Klub programjait kihasználva őrzi kondícióját, tornázni is jár, de otthon a kertben is akad elfoglaltsága.

- Úgy alakult, hogy errefelé nem nagyon szoktunk járni, úgyhogy gondoltam, csatlakozunk a csapathoz Emmával. Ő még csak ősszel megy óvodába. Nyaranta sok időt tölt velünk a két nagyobbal együtt. A nyugdíj mellett végzett kiegészítő munkámat is felfüggesztettem, hogy több időm maradjon rájuk. A gyerekeim nem tudnának nyugodtan dolgozni, ha nem oldanánk meg a gyerekek elhelyezését. Persze ez nekünk nagyon nagy öröm is.

- Két kislányunokám a jövő héten érkezik Budapestről, addig is edzek - mondta Sütő Károlyné, aki 70 évéből jópárat letagadhatna. - Később a szüleikkel megyünk Sopronba. Ha van nagymama, könnyebb a dolgozó szülőknek. Mi is bejáratott programot bonyolítunk, például tömegközlekedünk, mert odahaza kocsival viszik őket.

Miklós Zsuzsa, párja és kisfia, András rutinos kiránduló, a 10 éves petőfis, sporttagozatos kisdiák a térképolvasásban is jeleskedik. Szerencsére került idejük arra, hogy együtt legyenek a gyerekkel. A strand a nyár főszereplője, de a bicikli, a gyaloglás is kedvencük, András 20 kilométert is megtett már egyhuzamban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!