Hírek

2016.03.04. 18:00

Telefonon zaklatta, kivégzéssel fenyegette, megverte volt élettársát - letartóztatták

Zalaegerszeg – Előzetes letartóztatásba került az a 31 éves férfi, aki rendszeresen megöléssel fenyegette volt élettársát, és telefonon zaklatta, több ezerszer hívta fel.

Arany Gábor

A most 31 éves D. Attila élettársi kapcsolata két év után, 2015 májusában ért véget. Párja közös gyermekükkel az édesanyjához költözött a megyeszékhelyre. Ebbe a férfi nem nyugodott bele, hanem állandóan kereste a kapcsolatot a nővel, rendszeresen megjelent a lakóhelye előtt, az utcáról figyelte, telefonon, interneten próbálta elérni. A gyermekével való kapcsolattartás lehetőségét is igyekezett ehhez kihasználni, ilyenkor azonban szidalmazta, fenyegette a nőt. Telefonon tavaly május közepétől november végéig 3789 alkalommal próbált kapcsolatba kerülni volt élettársával. Előfordult olyan is, hogy követelte, az asszony vigye el hozzá a gyermeket, mert ha nem, olyat tesz amiért 2-3 évet kaphat. Kivégzéssel fenyegette meg az asszonyt, amikor a gyermeket betegsége miatt nem engedte találkozni az apjával. Az "agyonverlek, széttaposlak, kinyírlak, kivégezlek, kibelezlek, büdös kurva, aljas féreg" és hasonló kifejezések rendszeresen felbukkantak az üzenetekben.

A kapcsolattartást tavaly szeptember végén jogerősen rendezte a bíróság. Az asszony félelmében azonban kerülte a találkozást a férfival és alkalmanként mást kért meg, hogy a gyermeket adja át. Ilyenkor D. Attila megint fenyegetőzött, kilátásba helyezte, nem viszi magával a gyereket, ha nem a volt élettársától veheti át. A férfi felbukkanásait mindig trágár szövegbe ágyazott fenyegetőzés kísérte, amiből kijutott volt élettársa anyjának is.

A férfi idén január 7-én délután útonálló módon lépett fel, amikor meglátta, hogy volt párja az ügyvédje társaságban autóval közlekedik a városban. Utánuk hajtott, többször eléjük állt, majd miután a rendőrkapitánysághoz hajtottak és bementek az épületbe, követte őket. Bent pedig kiabálva megfenyegette a nőt, hogy ne merje feljelenteni; végül a biztonsági őr távolította el.

Az utolsó atrocitásra február 29-én került sor. Aznap délelőtt a gyermekorvosi rendelő előtt támadt rá volt párjára a férfi, szidalmazta, megöléssel fenyegette és többször megütötte.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az ügyről tájékoztatva elmondta, az egerszegi járási ügyészség előterjesztésére a bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a zaklatással, testi sértéssel, garázdasággal gyanúsított férfit a bűnismétlés, a tanúk megfélemlítésének veszélye miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!