Hírek

2016.03.15. 11:22

Mit tenne ma Petőfi? - Március 15-ei megemlékezés Zalaegerszegen

Megyénk számos településén emlékeztek meg az 1848-as forradalom kitörésének 168. évfordulójáról. Zalaegerszegen kedden a Deák téren kezdődött az ünnepség.

Magyar Hajnalka

A Gyenesdiási Asbóth Sándor Huszárbandérium és a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület bevonulását követően Pál Krisztina adta elő A költő visszatér című dalt, majd Juhász Előd János diák-alpolgármester mondott beszédet. Felidézte a forradalmat elindítók példáját, kiemelve, minden magyarban élnie kell egy márciusi ifjúnak, hogy kellő hévvel tudjunk kiállni a demokrácia fegyverével a mindenkori célokért.


Az ünneplő sokaság ezután Csány László szobrához vonult át, ahol a huszárbandérium tagjai lóhátról szavalták el a Nemzeti dalt. A Maros Táncegyüttes fellépését követően Dömötör Csaba miniszterhelyettes tartott ünnepi köszöntőt. Mint mondotta, '48 az első lépés volt a polgári Magyarország felé vezető úton. Méltatta Csány László példáját, amire minden zalai büszkén tekinthet. A forradalom ünnepén fel kell tennünk a kérdést, mit tehetünk ma a nemzetért. A bevándorlás problémáját felvetve kitért rá, Európa több politikusa megfeledkezett a történelem vastörvényeiről, ezért ma újra szükség van bátorságra, elszánt kiállásra és józan észre, mert a bevándorlás nem lehetőség, hanem veszélyforrás.

A megemlékezés mindkét helyszínen koszorúzással zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!