Hírek

2016.03.07. 16:58

Iskolák közelében árulta a drogot

Nagykanizsa – Iskola közelében árulta a házilag kevert kábítószert a 24 éves drogdíler, az ügyészség a napokban emelt vádat ellene.

Arany Gábor

A más ügy miatt jelenleg szabadságvesztését töltő S. Nándor régóta fogyaszt legális és illegális tudatmódosító szereket, kábítószer birtoklása miatt többször folyt ellene eljárás. A 24 éves férfi különböző beszerzési csatornákon jutott hozzá dizájner drogokhoz, illetve vásárolt marihuánát, speedet és új pszichoaktív anyagnak nevezett szereket. Ezeket otthonában dolgozta fel: tepsiben oldószerrel elkeverte, gyógynövényekkel   elegyítette, majd a masszát hajszárítóval megszilárdította. Az így kapott növényi törmeléket dohánnyal együtt cigarettába sodorta és fogyasztotta, valamint barátainak, ismerőseinek árulta. E körbe tartozott egy 17 éves zalaszentjakabi fiú is, akiről családja tudta, hogy drogfogyasztó, mert többször rosszul lett emiatt és kórházba is került. A fiú hozzátartozói felszólították S. Nándort, hogy a kamasznak ne adjon el többször szert. A fiú azonban kereste az alkalmat, hogy újra vásárolhasson S. Nándortól. Tavaly június 2-án barátnőjével és ismerősével Nagykanizsára utazott, hogy újabb adagot vásároljon kétezer forintért. Tudta, hogy S. Nándor napközben a városban elérhető és megrendelésre a régi mozikerthez viszi az anyagot. Ismerősével hívatta fel a dílert, aki rövid időn belül megjelent a két iskola bejáratához is közeli helyen. Az adásvétel idejére a fiú egy fa mögé bújt el, de S. Nándor észrevette a barátnőjét és közölte is, tudja, kinek lesz a drog, amit ennek ellenére átadott. A fiú a kábítószer egy részét elszívta, a többit a rendőrség két nappal később lefoglalta tőle.  A szakértői vélemény szerint a növényi törmelék új pszichoaktív anyagnak számító szintetikus kannabinoidot tartalmazott, ami ma már kábítószernek számít.

A rendőrség nem sokkal később házkutatást tartott S. Nándornál és kábítószereket, új pszichoaktív anyagokat, digitális mérleget, kémiai képletekkel teleírt papírlapot, több tétel növényi törmeléket foglaltak le tőle.

Az ügyről tájékoztatást adva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a fiatalember ellen 18. életévét be nem töltött személynek oktatási épület közvetlen közelében új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!