Hírek

2015.11.09. 09:59

Négy árva kutyus ugyanarról álmodik

Zalaegerszeg – Négy jellem, négy történet, különböző kor és temperamentum, de ugyanaz a vágy: mihamarabb szerető otthonra találni.

Zalai Hírlap

Ezúttal két zalai állatvédő szervezet árva kutyáit mutatjuk be olvasóinknak, remélve: a nyilvánosság mihamarabb gazdihoz segíti őket.

Pölöske egy rövid lánc végén vegetált, gazdái éheztették. Fotó: Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat

Pölöske egykori lakhelyéről kapta nevét, onnan mentették a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat önkéntesei másfél éve. Tulajdonosai nem etették, nem foglalkoztak vele, szerencsétlen eb egy lánc végén vegetált. Pölöske ennek ellenére kedves, figyelmes és jó házőrző, feleslegesen azonban nem ugat. A macskákat s az egyéb háztáji állatokat nem szereti, más kutyákkal viszont összeszoktatható. Hároméves oltott, chippelt kan. Bővebb információt Pölöskéről a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálattól a 06/30/215-2641-es telefonszámon kaphatnak.

Tréfi egy két hónapos kutyababa, közepes méretű lesz. Fotó: Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat

Ugyancsak itt érdeklődhetnek akkor is, ha szeretnék egy aprócska szeretetgombóccal megosztani életüket. Tréfit tucatnyi testvérével és anyjával mentették nemrégiben az állatvédelmi járőrszolgálat önkéntesei, rajta kívül még hárman gazdikeresők. Mindannyian gyönyörű keverék kiskutyák, a szakemberek szerint közepes méretűek lesznek, s körülbelül két hónaposak lehetnek.

Tequila gazdája betegsége miatt került a Bogáncs gondozásába. Fotó: Pezzetta Umberto

Nagyon sok árva kutya várja gazdáját a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhelyen is, köztük a 2013 márciusában született Tequila. A bordeaux-i dog keverék kan október közepén került a Bogáncs gondozásába, előző gazdája komoly egészségügyi problémák miatt volt kénytelen megválni tőle, így került ő a zalaegerszegi menhelyre, társa, egy német juhász pedig a zalaszentgróti Szimat Állatvédő Egyesülethez. Tequila kedves, barátságos, készséges és tanulékony eb, ám egyelőre nem érti, mi történik vele, keresi a helyét a többi árva között. A fajtársaival jól kijön, és a macskákat is megtűri maga körül. Jó természete, türelme miatt gyerekek és idősebbek mellé is bátran elvihető, a szakemberek szerint kiválóan alkalmas családi kutyának. Korábban láncon élte az életét, a menhelyen azonban kiderült: szívesen sétál, ám a pórázt még tanulnia kell. Tequila oltva, chipelve, féregtelenítve várja leendő gazdiját, aki a Bogáncs Állatmenhelyen a 0630/424-3579-es számon informálódhat róla.

Jimmy több, mint két éve él a menhelyen. Aktív, kedves kutya. Fotó: Bogáncs Állatvédő Egyesület

Ugyanezt a számot tárcsázza az is, aki a 2012 februárjában született Jimmy iránt érdeklődne. A schnauzer keverék kan Zalaegerszeg csácsi városrészében kóborolt, onnan vitte be őt a gyepmester két és fél éve. Kedves, figyelmes, tanulékony eb. Nyugodt természete miatt jó szívvel ajánlják gyerekek és idősebbek mellé is, kiváló családi kutya válhat belőle, de házőrzőnek sem utolsó. Szuka kutyákkal harmonikus a viszonya, a kanokkal szoktatni kell, cicák mellé nem ajánlják, őket ugyanis nem tolerálja, és feltehetően a többi, kisebb testű háziállatot sem. Imádja viszont a kimerítő sétákat, pórázon szépen vezethető. Ivartalanítva, oltva, chipelve, féregtelenítve van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!