Hírek

2015.10.27. 16:45

Bért kell emelni - sajtótájékoztatót tartott Teleki László

Keszthely –Egy helyi lakos a szemétszállítás számára magas díját nem tudja kifizetni, egy családnak gyermeke étkeztetését nehéz kigazdálkodni - idézett fel két esetet Teleki László, az MSZP képviselője sajtótájékoztatója előtti fogadóórájáról.

Keszey Ágnes

A párt országgyűlési képviselője szerint a kormány elárulta és cserbenhagyta a szegényeket, a nyugdíjasokat és a munkavállalókat is, mert ők nem tudnak megélni, ahogy kellene. Teleki László keddi sajtótájékoztatóján több, a párt szerint nagy problémát jelentő témáról is szólt.

- Szétverték az oktatási rendszert és a súlyponti kórházakkal egészségügy korábban átlátható rendszerét. Nem életpályamodelleket kellene bevezetni a kormánynak, mert életpályamodellből még senki nem tudott vásárolni a közértben.. Fizetésemelést kell adni az embereknek. Az MSZP-nek valóban az emberek a fontosak, azért hirdette meg a párt elnöksége, hogy a fizetésemelést azonnal meg kell kezdeni, mert a dolgozói szegénység jelen van Magyarországon. A dolgozók napi megélhetési problémákkal küzdenek: ötven százalékos és azonnali béremelésre van szükség. A kormánynak feladat, hogy állítsa meg a szegénységet és a nélkülözést - mondta a képviselő.

Teleki László szerint a magánnyugdíjpénztárakból kivont 3000 milliárd forint forrást jelenthetett volna ezekre.

Ezek is érdekelhetik