Hírek

2015.08.18. 17:20

Újra a menekültekről - A Jobbik tiltakozik a kanizsai tábor ellen is

Nagykanizsa - Elvándorlók pótlása Nagykanizsán címmel tartott sajtótájékoztatót a Jobbik regionális igazgatója, Zakó László.

Horváth-Balogh Attila

A politikus azt mondta: információik szerint immáron bizonyossá vált, hogy az ideiglenes menekülttábor nem Sormáshoz, hanem Nagykanizsához kerül közelebb, az egykori lőtér területére. Ennek kapcsán azt firtatta, hogy Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester mit tett azért, hogy ez ne történhessen meg? Azt is közölte, belső forrásból úgy tudja, hogy a volt határőr-laktanya előkészítése zajlik a menekültek téli fogadására. Bár a város lélekszáma évek óta csökken, azt senki nem hitte volna, hogy az elvándorlókat valaki bevándorlókkal akarja pótolni fogalmazott. Majd hozzátette: A kanizsai szülők nem szeretnék, ha gyerekeiknek az iskolában valamilyen egzotikus vidékről érkezett, magyarul nem tudó, és akár még betegséget is hurcoló padtársaik lennének.

Kérdésünkre, hogy vannak-e adataik arról, hányan léptek be az országba illegális migránsként és ebből hányan jelezték, hogy hazánkban akarnak maradni, tehát ténylegesen is bevándorlók, nem tudott konkrét, egzakt számmal válaszolni.

Közben az Együtt regionális politikai igazgatója, Molnár Tibor felszólította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy egyeztessen az érintett polgármesterekkel a Sormás helyett immár Nagykanizsára tervezett befogadóállomásról, és ne a fejük fölött döntsön.

Ezek is érdekelhetik