Hírek

2015.06.12. 11:50

Gyerekek ismerkedtek a tűzoltók munkájával

A tanév végével több általános iskola diákjai keresték fel a Zala megyében működő hivatásos tűzoltó-parancsnokságokat, hogy megismerhessék a lánglovagok munkáját, betekinthessenek mindennapjaikba, számolt be a látogatásokról a szervezet szóvivője, Cseresznyés Dániel.

Arany Gábor

Mondhatni, a gyereknapi program folytatásaként látogatott el a cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola és Óvoda második osztálya a keszthelyi tűzoltó-parancsnokságra.

A beszámoló szerint az eddigi csoportok közül a legaktívabb, legérdeklődőbb vendégnek bizonyultak az alsó tagozatos gyerekek. Rengeteg kérdést tettek föl Nagy Richárd tűzoltó zászlósnak és Kurucz Gábor tűzoltó őrmesternek. Érdekelte őket a tűzoltás, a magasból mentés, az éjszakai vonulások, a szakfelszerelések és gépjárművek paraméterei, balesetek, tűzoltó sport, pihenő idő, beosztások, rendfokozatok, régi és új szerek közti különbségek.

A cserszegtomaji gyerekek megtapasztalhatták a víz erejét is. Fotó: MKI

A laktanyalátogatás végén azt is megtapasztalhatták az igazán bátrak, hogy nem is olyan egyszerű kordában tartani az oltáskor a vízsugarat.

A tűzoltóság munkájával a becsvölgyei gyerekek is megismerkedhettek, de hozzájuk házhoz mentek a lánglovagok. A Nyitnikék Óvoda pénteken megrendezett családi napján ugyanis a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is képviseltette magát. Nemcsak a technikát csodálhatták meg közelről a gyerekek, a tűzoltók bemutatójukkal sokuk álmát teljesítették,

Címkék#tűzoltók
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!