Hírek

2015.06.05. 16:51

Helyit, jó minőségben - Aki helyit vesz, magyar termelőket támogat

Zalaegerszeg – „Ha igazi magyar emberek vagyunk, akkor magyar élelmiszert fogyasztunk, és magyar termelőknél vásárolunk.”

Varga Lívia

Ezt emelte ki Vigh László országgyűlési képviselő a zalaegerszegi piacon tartott sajtótájékoztatón június 5-én.

A honatya mindezt annak kapcsán mondta, hogy június 5-én megjelent a Zalai Hírlap legfrissebb kiadványa, a Zalai kincsestár – helyi termékek magazinja, amely, egy sorozat nyitányaként, Zalaegerszeg és térsége termelőit, az általuk előállított élelmiszereket, kézműves termékeket mutatja be. Mint Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap lapigazgató-főszerkesztője hangsúlyozta, a helyi termékeknek egyre jelentősebb a szerepe, nem véletlen, hogy a lap is igyekszik helyzetbe hozni, népszerűsíteni azok előállítóit. A debütáló kiadvány valamennyi olvasóhoz eljutott, így 120-150 ezer ember értesült arról, hol lehet például minőségi zalai mézet, húst, sajtot, lekvárt vagy szörpöt vásárolni.

Lapunk azt tervezi, hogy a megye helyi termelőit térségenként mutatja be, ezzel is segítve a kapcsolatot vevő és eladó között, minden eddiginél nagyobb nyilvánosságot biztosítva.

Balaicz Zoltán, a magazin megjelenését támogató Zalaegerszeg polgármestere leszögezte, a megyeszékhely piacán is egyre több a helyi termék, amelyért megéri eljönni ide .

- Megbízható, minőségi árukat találunk a piacon, amelyekről pontosan tudjuk, honnan származnak, így az is nyilvánvaló, mit fogyasztunk, s hogy a pénz jó helyre, a helyi emberekhez kerül - folytatta a városvezető.

Az önkormányzat azt tervezi, hogy 500 millió forintos beruházással kialakítja a helyi termékek piacát, amely, kapcsolódva az agrár-ipari park létrehozásához s a tervezett képzésekhez, tovább erősítheti a termelőket és népszerűsítheti az itthoni ízeket. És mindezt a minőség jegyében.

Vigh László országgyűlési képviselő arról beszélt, a helyi termelő arcát, nevét adja a portékájához, ami feltétlenül erősíti a bizalmat. S fontos tudni ezt a célt szolgálja a Zalai kincsestár , hogy hol juthatunk hozzá egészséges, itt készült élelmiszerhez, amely őrzi a zalai hagyományokat, ízeket, értékeket.

- Nem mellesleg pedig, aki helyi, hazai élelmiszert vásárol, magyar embereket és munkahelyeket támogat - fogalmazott a politikus, örömmel nyugtázva, hogy a vásárlók érdeklődve vették kézbe a Zalai kincsestár első kiadványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!