Hírek

2015.06.11. 08:48

Beleszaladt a késbe, vallotta a feleség

Zalaegerszeg - Egyetlen késszúrással ölte meg férjét az a 47 éves asszony, aki csütörtökön állt a törvényszéken dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa elé.

Arany Gábor

– Nem értek egyet a váddal, nem vagyok bűnös – válaszolt bírói kérdésre K. Lászlóné, akit emberöléssel vádol a főügyészség. – Nem akartam bántani a férjemet, ő volt a mindenem, az ő nyugdíjából éltünk. Vitatkoztunk, megütött, elmenekültem előle, de ő utánam jött és beleszaladt a késbe, nem én vágtam bele – idézte fel a történteket a tárgyaláson.

A vádirat azonban más magyarázatát adta a tragédiának. E szerint a zalai megyeszékhely landorhegyi részében, társasházi lakásban élő házaspár mindennapjaiban az ital meghatározó szerepet töltött be. Kapcsolatuk az együtt töltött évek alatt megromlott, mindennaposakká váltak a veszekedések, velük élő felnőtt fiúkkal is gyakoriak voltak a konfliktusok, ekkor a tettlegesség sem volt ritka. Az is előfordult, hogy az asszony késsel nyomatékosította érveit; a fia két alkalommal is megsérült, egyszer a vállán, egyszer a hasán. Akkor is az volt a magyarázat, hogy az eldurvult szilveszteri buliban a fiú beleszaladt a késbe.

Ilyen előzmények után jött el 2014. június 16., amikor reggel az előző napi poharazgatástól kábultan ébredő K. Lászlóné fodrászhoz indult. Ott azonban várnia kellett, ezért a közeli italboltban két deci bort kortyolt el. Ez után átment a férje törzshelyének számító másik kocsmában, ahol már a élete párjával folytatta a poharazgatást. Jó pár deci bor elfogyasztása után tértek haza, majd két óra tájt ebédelni kezdtek, ám vita kerekedett közöttük. Ennek zajára előjött szobájából a fiúk, aki próbálta csitítani őket, de ez csak olaj volt a tűzre. Az asszony rácsapta az ajtót, majd a konyhába szaladt, 15 centis pengéjű kést vett magához és a szobájába tartó fia felé hadonászott vele. A fiatalember ekkor jobbnak látta távozni a lakásból.

Otthon azonban a veszekedés a szülők között nem csillapodott. K. Lászlóné – kezében az evéshez használt 7 centi pengéjű késsel – megragadta a férjét, dulakodtak. A férfi próbált védekezni, eközben kisebb sérüléseket szenvedett el a karjain, ám nem tudta feleségét megfékezni. Az asszony a késsel a férfit mellkason szúrta, a penge elérte a szívét. A férfi ettől azonnal földre görnyedt, a felesége pedig a kést melléje tette szőnyegre, majd felhívta a mentőket, hogy a párja megszúrta magát. A kiérkező mentősök még újra élesztették a férfit, de egy órával később a kórházban elhunyt.

Az ügyben először közigazgatási eljárás indult a rendkívüli haláleset miatt, csak a feltárt tények alapján indult később büntetőeljárás az asszony ellen. K. Lászlóné tegnap többféleképpen idézte fel az eseményeket, abban kitartott, hogy nem akarta bántani férjét, bár sokat szenvedett a durvaságaitól. Igaz, a kölcsönös tettlegesség sem volt ritka.

- Nem érzek lelkiismeret furdalást, mert semmit nem tettem, azért, hogy meghaljon. Kezemben volt a kés, valószínűleg én okoztam a halálát, de nem szándékosan -- fogalmazott K. Lászlóné.

A szakértői vélemény megállapítása szerint viszont a nő közepest meghaladó nagy erővel, felülről lefelé irányuló mozdulattal szúrta meg a férjét, átvágva egy bordáját is.

Fiúk a tárgyaláson – korábbi vallomását megváltoztatva – már nem akart tudni anyja késes hadonászásáról, aminek hatására távozott otthonról.

A tárgyalást elnapolták június végére.

Címkék#emberölés
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!