Hírek

2015.05.28. 11:08

Pedagógust ért támadás Zalaegerszegen - A gyerekek előtt ütötte meg az osztályfőnököt a diák nagybátyja

Zalaegerszeg – A gyerekek szeme láttára az osztályterem ajtajában ért támadás pedagógust csütörtökön délelőtt Zalaegerszegen a Landorhegyi általános iskolában. A magáról megfeledkezett fiatalemberért rövi időn belül rendőrök érkeztek és előállították a városi kapitányságra.

Arany Gábor

A történtekről érdeklődtünk az intézményben, de nem kaptunk felvilágosítást. A tankerület igazgatója, Kajári Attila pedig kérdésünkre úgy felelt: az eljárás jelenlegi szakaszában nem kíván nyilatkozni.

A szerkesztőségünkhöz eddig eljutott információk szerint az iskola ötödik osztályába járó kislány kilenc óra körül telefonon értesített az édesanyját valamilyen sérelme miatt. Az egyébként is nehezen kezelhetőségéről ismert gyerek panaszára rövid időn belül megjelent harminc év körüli édesanyja hasonló korú fiú testvére társaságában. Mivel folyt a tanítás, nem mehettek fel az osztályhoz, ezért az igazgatóval kívántak beszélni. Mivel az intézményvezető azonnal nem tudott a rendelkezésükre állni, kihasználva az alkalmat engedély nélkül felsiettek a kislány osztályhoz, és bementek volna hozzá a terembe, de az osztályfőnök ezt nem engedte meg. Ezen vita alakult ki az ajtóban, az anya és a nagybácsi erővel is be akart jutni, és igyekeztek megakadályozni, hogy az ajtót a pedagógus becsukja. E közben a fiatalember egy alkalommal megütötte a tanárnőt, aki ezt követően értesítette a rendőrséget. Úgy tudjuk, a magáról megfeledkezett férfi elnézést kért a történtek miatt.

A főkapitányság szóvivője, Nothoff Ingrid közölte, az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folyik nyomozás.

A büntető törvénykönyv szerint szerint aki közfeladatot ellátó személyt bántalmaz egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Úgy tudjuk, a tanárnő látleletet vetett; az erőszakba torkollott vita három felnőtt érintettje mellett pedig minden bizonnyal meghallgatják a diákokat is, aki szemtanúi voltak az esetnek. Ezt követően dönthet a rendőrség a férfi meggyanúsításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!