Hírek

2015.05.14. 05:37

Illegális játékprogram a kocsmában: pár ezer forintos illegális bevételért félmillió forintra bírságolták

Nagykanizsa - Pár ezer forintos illegális bevételért félmillió forintra bírságolták és a vádat is emeltek azzal a nővel szemben, aki a boltjában engedély nélküli szerencsejátékgépet üzemeltetett.

Arany Gábor

A Nagykanizsához közeli település italboltjában valamikor 2013 októberében tette elérhetővé a vendégek számára az internetes terminált a boltot üzemeltető 22 éves nő. A gépen olyan játékprogram futott, amely tétfizetés ellenében nyereményt fizetett, véletlenszerűen, túlnyomórészt a szerencse alapján. A készülék azonban nem rendelkezett a szükséges engedéllyel, ami ki is derült, amikor 2013. november 21-én az adóhatóság ellenőrei a boltban jártak.

Emiatt lefoglalták a terminált, az adattárolót az indítóprogrammal, valamint a szerencsejátékból befolyt 8000 forintot. Az adóhatóság szerencsejáték felügyeleti osztálya hat hónappal később az engedély hiánya miatt félmillió forint bírságot szabott ki a boltosra.

dr. Pirger Csaba

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba arról számolt be, hogy fiatal nő ellen helyiség rendelkezésre bocsájtásával elkövetett tiltott szerencsejáték szervezésének bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség. Ha a bíróság elmarasztalja a boltost, meg kell fizetnie a 92.600 forintos bűnügyi költséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!