Hírek

2015.02.01. 18:03

Arra jártak, ahol a vasfüggöny húzódott

Tornyiszentmiklós – Mintegy hatvanan vettek részt azon a bakancsos túrán, amelyet a a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület szervezett az egykori vasfüggöny nyomvonalára.

Gyuricza Ferenc

A tavaly decemberben alapított, főként rendőrökből álló civil szervezetnek a szombati túra  volt az első programja, s mint azt Szabó Balázs elnök lapunknak elmondta, azért ezt a helyszínt választották, mert az sokáig elzárt volt a civilek elől, ugyanakkor a táj szépsége megérdemli, hogy azt minél többen megismerjék.

A szombati túra résztvevői. Elől középen Szabó Balázs, a programot szervező egyesület elnöke. Fotó: Gyuricza Ferenc

Volt emellett történelmi kapcsolódása  is a túrának, azt a 16 kilométeres  határszakaszt járták be Tornyiszentmiklóstól egészen Rédicsig, amit a száz évvel ezelőtt zajló I. világháborút követően, a trianoni békediktátum után húztak meg. A túrához többen csatlakoztak a Muravidékről is. Szabó Balázs azt is hozzátette: egyesületük havonta  minimum egy programot tervez, ezek között kerékpáros és bakancsos túrák egyaránt szerepelnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!