Hírek

2015.01.18. 13:28

Választás Valkonyán és Zalamerenyén - eredmények

Valkonya, Zalamerenye - Vasárnap mindkét zalai településen időközi választást tartottak. Valkonyán októberben nem indult polgármesterjelölt, míg Zalamerenyén legutóbb egyenlő szavazatot kapott a két induló jelölt.

Pásztor András

Valkonyán két polgármesterjelöltre szavazhattak a helyiek. Hatala Gábor és Skoda István az októberi választáson még nem indult. Itt egy ideig, Rejtélyiné Nagy Gabriella, korábbi polgármester volt az egyetlen jelölt, ám az októberi választás előtt visszalépett, és már nem volt idő új jelölteket állítani. Zalamerenyén más volt a helyzet, októberben Ódor László és Papp Sándor „döntetlennel" zárt.

– Októberben talán kevesen gondolták a faluban, hogy ennyire szoros lesz a verseny, de ez a faramuci helyzet jót is tett, az emberek ugyanis elkezdtek közösen gondolkodni a település jövőjéről – mondta Farkas Józsefné, a vasárnapi voksolást követően.

 

Estére mindkét faluban lett polgármester. Zalamerenyén 181 választásra jogosult lakó közül 143 szavazott, és Ódor László 73, míg Papp Sándor 70 szavazatot kapott.

Valkonyán 55 jogosult lakó közül 52 adta le vasárnap voksát, a polgármesteri széket pedig a 28 szavazatot kapott Hatala Gábor szerezte meg, a 24 voksot szerzett Skoda István ellenében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!