Hírek

2015.01.20. 11:31

Tisztelgés a magyar kultúra előtt

Január 22. a Magyar Kultúra Napja. Keszthelyen és környékén is több programmal emlékeznek arra, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban e napon fejezte be a Himnuszt.

Keszey Ágnes

Kortárs szerelemversek, avagy bolyongások a lét határain innen és túl – a Magyar Kultúra Napja előtt tisztelegve már szerdán este megkezdődnek a programok: Hévízen hat órakor a Városháza Dísztermében az Amargant Színházi Műhely várja a közönséget a SzerelemPest című verskoncertre.

Keszthelyen, a Balaton Színházban csütörtökön 18.00 órakor kezdődik a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezendő ünnepségen adják át a város által alapított Pro Cultura Keszthely díjat. Ezt követően  kezdődik a Cseh Tamás emlékest: "Átlátszó víz legyen" címmel Hegyi Norbert és Joós Tamás lép fel. Másnap, délután négy órakor a Fejér György Városi Könyvtárban „Csak tiszta forrásból” címmel ad koncertet a Re-Folk Zenekar a könyvtár és Tájak–Korok–Múzeumok Egyesület Kőrösi Csoma Sándor Klub közös rendezvényén.

Gyenesdiáson a Magyar Kultúra Napja alkalmából nyíló időszaki kiállításon helyi alkotók műveit és a település szépségeit, emlékezetes pillanatait tekinthetnek meg az érdeklődők. A csütörtökön 17.00 órakor megnyíló tárlaton a Kosárfonó szakkör és a Népi kismesterségek szakköre alkotásai, a Gyenesdiás az elmúlt évben és Gyenesdiás kicsit magasabbról fotókiállítás képei kerülnek a közönség elé.

Zalaszentgróton, pénteken este hat órakor a Művelődési Házban több művészeti együttes lép fel – köztük a BrassCom Rézfúvós Együttes;  Szili Péter, Birinyi Mónika és Varga Beáta pedig magyar vers-dalokat ad elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!