Hírek

2015.01.17. 18:03

Két zalai kistelepülésen polgármestert választanak

Valkonya, Zalamerenye - Az októberi választások után vasárnap ismét a szavazóurnák elé járul a két település választásra jogosult lakossága, hogy eldöntsék, ki legyen a polgármester.

Pásztor András

Mint arról korábban már beszámoltunk: Zalamerenyén azért kell vasárnap ismét választást tartani, mert az október 12-ei voksoláson mindkét polgármesterjelölt – Ódor László és Papp Sándor – azonos szavazatot kapott. A törvény értelmében ilyen esetben meg kell ismételni a szavazást, jóllehet, az új képviselő-tesetület azóta már felállt és megkezdte munkáját.

A szintén dél-zalai kistelepülésen, Valkonyán némileg más volt a helyzet, ott októberben a korábbi polgármester, Rejtélyiné Nagy Gabriella jelentette be indulását, majd később a visszalépését. Mivel azonban addigra már lejárt a jelölési határidő, nem volt mód regisztrálni az új jelölteket. Az időközi választáson a falu lakosságának Hatala Gábor és Skoda István között kell döntenie, aki több szavazatot kap, az lesz a település új polgármestere. Az élet persze Valkonyán sem állt meg, az elmúlt három hónapban az új képviselő-testület megkezdte munkáját, és az új polgármester beiktatásáig Rejtélyiné Nagy Gabriella látja el a feladatokat.

A két zalai településen vasárnap 6 órától 19 óráig lehet majd leadni a szavazatokat. Mindkét helyen az lesz a polgármester, aki több voksot kap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!