Hírek

2015.01.18. 19:30

A disznótor, a kolbász, és a pálinka jegyében

Rezi - Hagyományőrző disznótorost, valamint kolbásztöltő versenyt és pálinkamustrát tartott a hét végén a Rezi Várbarátok Köre Egyesület.

Góth Imre

A sorozat pénteken disznótorossal kezdődött, melyre a faluban működő civil szervezetek tagjait hívta meg a házigazda egyesület – tudtuk meg Tafota Istvánné elnöktől. Közel százan töltötték együtt a jó hangulatú estét.

– Az elmúlt három évben magunknak rendeztünk kolbásztöltő versenyeket, idén azonban megszólítottuk a környékbeli településeket, és örömünkre húsz csapat nevezett is – mondta a szombati folytatásról az elnök. A hangsúly nem a versenyzésen, hanem az ismerkedésen, az összetartozás erősítésén van.

A Gyenesdiási Nótázó Böllérek (balról): Keresztes József, Csanaki Csaba, Krasznai Tamás, Krasznai Tamásné, Keresztes Józsefné. Fotó: Góth Imre

A rendezvényt Gundel János professzor, a magyar gasztronómia nagy alakja nyitotta meg, az elkészült kolbászokat pedig Kalla Kálmán mesterszakács értékelte. Az első három helyen a rezi Szőlész Barátok Egyesülete, a Billegéri Hagyományőrzők, és a szintén helyi Szülői Munkaközösség végzett.

– A tavalyi év a gyümölcsöknek sem kedvezett, így a pálinkák is gyengébbek lettek – tudtuk meg Komoróczi Lajostól, a pálinkamustra zsűrijének elnökétől. Az indulók által leadott 47 mintáról elmondta: – A hagyományos barack, körte, cseresznye, meggy és szilva mellett érdekességként jelent meg a csipkebogyó, a füge, az ágyas pálinka és borpárlat. A készítők már értik a főzést, a hibák a kezelésnél jelentkeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!