Hírek

2014.11.24. 18:25

Ovisok a rendőrségen

Zalaegerszeg - Dobhártyaszaggató sikítás. Sok szülő számíthat rá, hogy csemetéje így jelez majd neki, ha nem kapcsolja be a biztonsági övét a gépkocsijában.

Arany Gábor

A módszert hétfőn délelőtt a megyei rendőr-főkapitányságon sajátította el a Kis utcai óvoda Micimackó csoportja. A 16 apróság rendhagyó foglalkozáson vett részt. Megismerkedhettek az egyenruhások mindennapjaival, megnézhették a technikai eszközeiket, szolgálati járműveket, a bevetési alegység fegyvereit, védőfelszereléseit.

A program baleset-megelőzési ismeretekkel kezdődött. Horváth László őrnagy irányítása mellett vették számba a biztonságos közlekedés leg-alapvetőbb tudnivalóit és gyakorolták is az előadóteremben kiépített KRESZ-tanpályán. S ő volt az, aki azt tanácsolta az ovisoknak, ha autóval utaznak és látják, hogy nincs bekapcsolva a biztonsági öv, akkor sikítsanak. A gyerekek pedig nagy élvezettel tették próbára hangjukat. Sárközi Tiborné óvónő elmondta, első ízben látogattak el a gyerekkel a rendőrségre. A következő napokban pedig játékos foglalkozásokon dolgozzák fel a látottakat, hallottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!