Hírek

2014.09.29. 10:07

Utcai verekedésbe torkollott a családok közötti viszály

Keszthely – Haragos viszonyból előbb csak szóváltás, majd tettlegesség kerekedett, a csatába bonyolódott családok tagjai ellen az ügyészség nemrég emelt vádat.

Arany Gábor

A bírósági tárgyalásra váró ügy vádiratba foglalt lényegét dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.

E szerint a Keszthelyen élő, a történtek idején – 2013. június végén – 17 éves H. Emília és a nála három évvel idősebb H. Emanuéla hosszabb ideje haragos viszonyban volt, a fiatalabb nő több alkalommal durván szidalmazta ellenfele kislányát. Ennek hátterében az húzódhatott, hogy a gyermek apja, a 27 éves Á. János ez idő tájt már H. Emília élettársa volt. A két nő konfliktusa több alkalommal torkollott szóváltásba. Tavaly június 27-én este tíz óra tájt a Nagy Lajos király utcában találkoztak össze. Az autóban utazó H. Emília válogatott trágárságokat kiabált ki a másik nőnek, amire a válasz sem késett. H. Emília hazaérkezve beszámolt a történtekről anyjának, H. István Jánosnénak, aki javasolta, menjenek vissza és végre rendezzék le ezt a vitát.

Így is tettek, a fiatal nőt elkísérte élettársa, Á. János is. Visszaérve az anya szólította fel a két fiatal nőt, hogy „egy az egyben játsszák le" a konfliktust. Ebből verekedés támadt, amiben H. Emanuéla kerekedett felül, s ekkor lánya segítségére beavatkozott H. István Jánosné, majd Á. János is, aki belerúgott volt élettársába, gyermeke anyjába. Bár akadt, aki a férfit visszafogta volna, de őt Á. János paprika spray-vel lefújta. A verekedés ekkor véget ért, ám Á. János az autójából golfütőt vett elő, aminek láttán ellenfelei bemenekültek a közeli házba. A férfi utánuk eredt, a kapura mászva megöléssel fenyegette őket, amihez a két nő is hasonló stílusban csatlakozott.

Á. János és H. Emília másfél hónappal később újabb konfliktusba keveredett. Augusztus 10-én délután Á. János a Gelencsér utcában megállásra kényszerítette haragosa kisteherautóját. (Az ellentét oka: H. Emília korábban együtt élt a másik férfi fiával.) Az autós a lányával együtt kiszállt a kocsiból, ekkor Á. János a teherautó platójáról leemelt kerékkulccsal indult ellenfeléhez, ám a szerszámot pár lépés után visszadobta az autóra és ököllel sújtott le. A földre került férfit Á. János még néhányszor megrúgta. E közben a két nő is szóváltásba keveredett egymással, amit H. Emília néhány rúgással, hajtépéssel toldott meg. Közönséget is vonzott a kialakult csetepaté, aminek a közeli szórakozóhely tulajdonosának fellépése vetett véget.

A kívülállókban is félelmet, megbotránkozást keltő eseményekre tekintettel nemrég a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a történet szereplői ellen garázdaság, testi sértés miatt emelt vádat, a verekedést szító asszonyt pedig kiskorú veszélyeztetésével is megvádolták.

Ezek is érdekelhetik