Hírek

2014.09.10. 13:14

Börtönre ítélték a vérfertőző apát, próbára bocsátották a lányát

Zalaegerszeg – Egy év 8 hónap börtönre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki éveken át vérfertőző kapcsolatban élt lányával és gyermekeket is nemzett neki. A lányt egy év próbára bocsátották.

Arany Gábor

Mint korábban beszámoltunk róla, a Szentpéterúron élő, 1967-ben született, többszörösen büntetett O. Gyula először 2005 decemberében létesített szexuális kapcsolatot az akkor 18,5 éves lányával, Anikóval. Az első időkben erre naponta, majd heti néhány alkalommal került sor. Végül 2012 szeptemberétől a következő év januárjáig az aktusok gyakorisága havi egy-egy alkalomra csökkent. A kapcsolatból két gyermek is született: 2008 januárjában kisfiú, 2011 októberében kislány. A szexuális kapcsolatot a férfi beismerte, a lány csak részben, de ő volt az, aki az apját feljelentette a történtek miatt és a gyámhatósághoz is fordult.

Mint szerdán dr. Palkó Tamás bíró az ítélet indoklásában utalt rá, a férfi azzal védekezett, úgy tudta, nem tőle van Anikó. Tévedése viszont kizárja a büntethetőségét. Emellett arra hivatkozott, hogy Anikónak nem volt ellenére a kapcsolat, különben segítséget kért volna. A férfi állítását egyébként a lány anyja is igyekezett megerősíteni azzal megtoldva, hogy másik két lány sem O. Gyulától van. Ezzel szemben a genetikus szakértő a rokoni kapcsolatot, s azt, hogy a született gyermekek a férfitől származnak, egyértelműen bizonyította. Emellett közvetetten utalt a történtekre a másik lány nyilatkozata, aki azért nem tett vallomást, mert nem akarta bűncselekmény elkövetésével vádolni apját, illetve testvérét.

A ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette. Az apa és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, a lány három nap gondolkodási időt tartott fenn.

 

Kapcsolódó cikkek:

Vérfertőzés Szentpéterúron: apa és lánya 8 évig tartott fent viszonyt

Vérfertőző kapcsolat - tárgyalás, zárt ajtók mögött

Vérfertőző kapcsolat miatt kellett volna a bíróság elé állniuk

Ezek is érdekelhetik