Hírek

2014.09.18. 16:05

Autómentes napot tartanak

Zala megye - A hétvégén megkezdődnek az autómentes nap eseményei. Zala megye több településén szerveznek programokat ez alkalomból.

Szabó Judit

Szeptember 22-én Európa számos városában megrendezik az autómentes napot, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása. Már a hétvégén megkezdődnek a programok. Az akcióhoz zalai települések is csatlakoztak.

Akit érdekel, a megye több pontján is megnézheti, hogyan tankol egy elektromos autó. Fotó: Katona Tibor

Pénteken és szombaton megrendezik az elektromos autók versenyét. Több mint harminc jármű indul el Kelet-Stájerországból, és Vas megyén keresztül Zalába érkezik.

A kocsik várhatóan péntek este nyolckor érnek Hévízre, ahol Papp Gábor polgármester vezetésével felvonulnak a városban. Szombaton reggel Zalalövőre indulnak, ahol 8.30-tól 10-ig lesz a versenyük a Rákóczi utcában. Hétfőn, az autómentes napon lezárják ezt az utcát 7 és 17 óra között. Zalalövőn rajzversenyt is hirdettek, valamint meglepetéssel készülnek a kerékpárosoknak.

Zalaegerszegen szombaton 10 órakor nyitja meg Gyutai Csaba polgármester az Egy nap a balesetmentes közlekedésért című rendezvényt a Zala Plaza Parkolóban. Számos izgalmas program mellett este 8-kor Anna and the Barbies koncert várja az érdeklődőket. A rendezvény vasárnap 4 óráig tart.

Vasárnap Lentiben kulturális rendezvényekkel, továbbá elektromos és alternatív meghajtású járművek bemutatójával is várják az érdeklődőket a Mobilitás Hét alkalmából.

Ezek is érdekelhetik