Hírek

2014.08.10. 19:26

Smaragdfa mozgalom

Nagypáli - Vasárnap este zárult Nagypáliban a háromnapos Napkorona fesztivál, amelynek keretében Köcse Tibor, a zöld utat választó település polgármestere országos akciót indított a smaragdfa népszerűsítésére.

Magyar Hajnalka

E jótékony környezeti hatásokkal bíró növényből 150 tövet már el is ültettek a lakópark köré. A gyorsan növő smaragdfa hasznosítható tüzelőként, takarmányként, levelei rengeteg oxigént termelnek és megkötik a port. A mozgalom elindításával az a céljuk, hogy minél több település megismerje ezt az öko-fát. Ennek jegyében a vasárnapi ünnepségen át is nyújtottak egy-egy példányt az országos  falumegújítási versenyben idén első helyezést elérő Komlóska polgármesterének, Köteles Lászlónak, valamint Felsőrajk polgármesterének, Vigh László országgyűlési képviselőnek.

Vigh László, Ujvári Katalin, Farkas Ervin, Köcse Tibor, valamint Szita Gabriella aljegyző (Fotó: Katona Tibor)

A programon kitüntetéseket is átadtak. A Nagypáli településért díjban részesült Ujvári Katalin, a nagypáli gyerekeket is fogadó lakhegyi óvoda nyugdíjba vonuló vezetője, valamint az Alma 2000 Kft ügyvezető tulajdonosa, Farkas Ervin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!