Hírek

2014.05.21. 17:35

Videofilmek a lassításról a Páterdombi-iskolában

Zalaegerszeg - A városunkban vendégeskedő kuseli diákok szerdán a Páterdombi-iskolában kezdték a napot.

Szabó Judit

A Páterdombi Szakképző Iskola az európai uniós támogatással zajló Comenius-programban dolgozik együtt a Németországi Kusel városából érkezett középiskolásokkal. A program témája, hogy bár Európában egyre nő az átlagéletkor és magas az életszínvonal, rohanó és egészségtelen az emberek életvitele, keveset mozognak és nem táplálkoznak megfelelően.

Közös munka a Páterdombon. Hogy' él egy átlagos középiskolás?

A körülbelül egy éve tartó közös munka során a gyerekek felmérték, hogy milyen életet él egy tipikus kuseli és egy tipikus zalaegerszegi középiskolás. Ezután filmeket forgattak, melyekben tanácsokat adnak kortársaiknak a mindennapok átalakításához, bemutatják nekik például, hogy miért érdemes időt szakítani a sportolásra. A magyar és német tanulók tegnap közösen dolgoztak a filmek megszerkesztésén és vágásán.

Balaicz Zoltán ajándékokkal is kedveskedett szerdán a kuselieknek (Fotó: Katona Tibor)

Ebéd után a városházán Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere fogadta a kuseli csoportot. Elmondta, hogy harminc évvel ezelőtt kezdődött a két város közötti diákcsereprogram (csak egy évet hagytak ki), amelynek céljai között szerepel a nyelvtanulás, s a két ország kölcsönös megismerése. A kuseli oktatási intézményeknek a Kölcsey-gimnáziummal is régi kapcsolatuk van, hétfőn ott zajlottak közös programok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!