Hírek

2014.04.03. 16:15

Megújul Zalaszombatfa

Zalaszombatfa - Három nagyobb beruházást, valamint kisebb fejlesztéseket is tervez ez évre a hetési község önkormányzata. A munkálatok egy része már meg is kezdődött a településen.

Gyuricza Ferenc

A legnagyobb feladatnak a közösségi ház felújítása ígérkezik, a közel kétszáz négyzetméter alapterületű épületen kicserélik az ablakokat, a vakolat felújításával együtt sor kerül a hőszigetelési munkálatokra és a festésre, valamint a tetőhéjalást is lecserélik. Ez utóbbi munkálatok jelenleg is zajlanak – tudtuk meg Tüske Béla polgármestertől, aki azt is hozzátette, a héjalás cseréjével párhuzamosan az épület bejárata fölé egy esőtetőt alakítanak még ki.

– A közösségi ház felújításával párhuzamosan a temetőben is zajlanak munkák – sorolta tovább a polgármester. – A régi ravatalozót egy modernebb, a mai kornak megfelelő épületté alakíttatjuk át, ennek során hideg-meleg vizes blokkal bővítjük, de új kerítést is kap a temető.

A közösségi ház tetőhéjalásának cseréjét a napokban végzik. Fotó: Gyuricza Ferenc

A harmadik program révén a község arculatának javítását tűzte ki célul az önkormányzat. Ebben szerepel a kápolna és a hősi emlékmű környezetének rendezése, valamint két játszótéri elem elhelyezése is.

– Szintén ez évben cseréljük le a hetési falugondnoki autót, ehhez tízmillió forintos pályázati támogatást kaptunk – folytatta Tüske Béla. – Éves költségvetésünk ezen fejlesztéseknek és felújításoknak köszönhetően igen megnövekedett, 2014-ben 33 és félmillió forintból gazdálkodunk.

A polgármester egyéb terveket is említett. Mint mondotta, ahogy arról már korábban beszámoltunk, egymillió forintot fordítanak a falut a szomszédos Belsősárddal összekötő mezőgazdasági út zalaszombatfai szakaszának felújítására, továbbá pályázati támogatásból a belterületi vízelvezető árkokat is kitisztíttatják és iszapolják.

Ezek is érdekelhetik