Hírek

2014.04.28. 15:10

Az aktív szórakozást szolgálta a találkozó

Lovászi - Immár második alkalommal adott helyet az olajos múltú település a nyugdíjasklubok Zala megyei találkozójának.

Gyuricza Ferenc

A szombati rendezvényen 14 klub mindegy 300 tagja jelent meg, a társszervező Olajbányász Kulturális Egyesület vezetője, a programnak helyet adó művelődési ház igazgatója, dr. Somlán Róbert szerint ez a létszám közel ugyanakkora, mint az elmúlt évi volt.

– Tavaly egy valóban spontán gondolat alapján szerveztük meg az első találkozót, s miután annak kedvező volt a visszhangja, idén kötelezőnek éreztük a folytatást – mondta dr. Somlán Róbert. – Mindezt a helyi Olajbányász Nyugdíjas Klub is pártolta, így ismét felvállaltuk a házigazdák feladatkörét. Nagyon örülünk annak, hogy a hívó szavunk újra meghallgatott, s ennyien fontosnak tartották a részvételt.

A szombat délutáni találkozó egyik résztvevője, s egyben fellépője a lenti Nefelejcs Dalkör volt. Fotó: Gyuricza Ferenc

A találkozó az aktív szórakozást szolgálta, azaz a részt vevő klubok többsége valamilyen műsorszámmal készült a rendezvényre. Dalkörök, néptáncosok, versmondók és szólisták váltották egymást, de a program színesítésére néhány zeneszám ugyancsak bekerült a műsorba.

– A találkozó bebizonyította, hogy a szépkorúak igénylik a kulturális élményt – magyarázta dr. Somlán Róbert. – Emellett az is jó, ha időnként részt tudnak venni egy kötetlen beszélgetésen, amire szintén lehetőséget biztosított ez a találkozó. Erre a korosztályra ugyanis éppen az elmagányosodás, a bezárkózás jelenti az egyik legnagyobb veszélyt. A nyugdíjasokban, az időskorúakban azt szeretnénk tudatosítani, hogy szinte minden településen megvan a lehetőség arra, hogy találkozzanak egymással, hogy a közös hobbijukat együtt éljék meg, hiszen ezáltal egészen más minőségű életet élhetnek. Az egyes csoportok találkozóin pedig ötleteket, javaslatokat adhatnak át egymásnak.

Ezek is érdekelhetik