Hírek

2014.04.02. 14:08

A Zala megyei 3. számú választókerület jelöltjei

A Zala megyei 3. számú választókerületben 16 jelölt gyűjtött össze elegendő támogató aláírást és száll ringbe a parlamenti mandátum megszerzéséért.


Választókerületek - Zala megye nagyobb térképen való megjelenítése

Noha lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága választási szabályzata alapján egyenlő esélyeket kívántunk biztosítani mindhárom zalai egyéni választókerületben induló képviselőjelöltek számára, nem élt mindenki a lehetőséggel.

A Zala megyei 3. számú választókerületben 16 jelölt gyűjtött össze elegendő támogató aláírást és száll ringbe a parlamenti mandátum megszerzéséért. Ennek ellenére csak heten juttatták el hozzánk a többször közzétett felhívásunkban megjelölt határidőre bemutatkozó írásukat.

Akik nem éltek a lehetőséggel:

Domokos Zsolt (EP)

Piskor József (ÖP)

Bogdán Zoltán (MCP)

Somogyvári László (MRPP)

Pásztori Patrícia (SEM)

Barna Magdolna (KTI)

Gayer András Rikárd (NOP)

Sándor József (SMS)

Molnár István (JESZ)

Cseresnyés Péter

Fidesz-KDNP

Tisztelt választópolgárok! Nagykanizsa polgármestere vagyok, 2002 óta képviselem a városban és a térségben élőket az Országgyűlésben.

Ezt a munkát kívánom folytatni, mert büszke vagyok azon eredményekre, amiket közös erővel értünk el. És büszke vagyok arra is, hogy az eredményes országgyűlési munkának és a kormányzattal való szoros kapcsolatnak köszönhetően sikerült 20 milliárd forintnyi beruházást és fejlesztést megvalósítani, mely a város és a térség megújulását és fejlődését szolgálja. Mondhatjuk bátran, hogy a 14 települést érintő csatornaberuházás, a sikeres határon átnyúló pályázatok e vidéket segítették, a kórház megújulása pedig az itt élő százezer ember egészségügyi biztonságát erősítette.

Hiszem, hogy az eddig elvégzett munka azt a stratégiát igazolja, amely elindította térségünket a hosszú távú fejlődés útján. Ezért fontosnak tartom, hogy folytatódjon a gazdaságfejlesztés és a foglalkoztatás bővítése új vállalatok betelepítésével, az alsóbbrendű utak felújítása, Nagykanizsa és a térség megerősítése a kis- és középvállalkozások, a helyi termelők, a mezőgazdaság és a turizmus értékeire építve.

Göndör István

Kormányváltó erők (MSZP-Együtt-DK-PM-Liberálisok)

Hatvannégy éves közgazdász, Türje díszpolgára vagyok. Képviselőként mindig támogattam az itt élő embereket.

Amire büszke vagyok: Nagykanizsán ingyenesen megkaptuk a laktanyákat, több százmilliós fejlesztéssel, M7 autópálya, elkerülő utak, új könyvtár építése. Egyetemi kampusz fejlesztése, a kórház, a régi mozi, a Rozgonyi, Bolyai, és Palini iskolák, a HSMK felújítása. 12 milliárdos szennyvízprojekt. Murakeresztúr: iskola, tornaterem és kultúrház. Letenye: strand. Tótszerdahely: Fedák-kúria, orvosi rendelő. Belezna: szennyvízvezeték, tisztítómű. Több településen integrált közösségi szolgáltató ház. Szepetnek: sportöltöző-építés. Liszó: záportározó-horgásztó, csapadékvíz-elvezetés. Csapi: iskola és kollégium felújítása. A megyében: a megyei szívcentrum 400 millió forintos fejlesztése. Teskánd: óvoda uszodával, Türje: iskola. Célom: megszüntetni az emberek megfélemlítését, megalázottságát, a fideszes pártkatonák rémuralmát. A vállalkozói terhek csökkentése, közmunka helyett valódi munkahelyteremtés, várólisták eltörlése, stadionok helyett kórházak, rugalmas nyugdíjba vonulás, méltányossági nyugdíjemelés.

Járási István

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt

Kedves Zalaiak!

Járási István vagyok, A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt országgyűlési képviselő jelöltje. Gépész szakirányú tanári végzettséggel az ember és ember, valamint az ember és közösség kapcsolataival foglalkozom.

Ismerőseim kérdezik, hogy miért akarok országgyűlési képviselő lenni. Azért, mert a hazám, mint a házam, szent és sérthetetlen! Amit tovább kell tudni adnom leszármazottaimnak, és ők is így tovább, végtelenül!

Mert miért tudja egy külföldi jobban kezelni országom vízvagyonát, erdőit, mezőit, mint mi? Miért kell leépíteni, átadni az enyészetnek, elhalatni gyárakat, üzemeket, amiket örököltünk elődeinktől? Mi ebben és hol volt ebben a felelősségteljes döntés? Miért kell elhinnem, hogy a Kanizsai világosnál sokkal jobb a külföldről behozott sör, és ezért az egykor több ezer magyar embert foglalkoztató nagykanizsai gyárat be kell zárni.

Milyen törvényhozás tagja akarok lenni? Egyértelmű. Se az ország, se a nemzet, se a nép ne kerülhessen soha többet kiszolgáltatott helyzetbe.

Van rá megoldás! A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt és az általa képviselt eszmeiség.

Kucséber Ervin

Független Kisgazdapárt

Zalai vagyok. Ezek között a dombok között születtem és nőttem fel, e vidék tanított meg a kitartó munkára, a természet szeretetére és egymás megbecsülésére. Szüleimtől azt tanultam, hogy legyek mindig szorgalmas, legyen hitem, és akkor bármit is szeretnék az életben, el fogom érni.

Mostanában viszont azt látom, hogy az embereknek egyre kevesebb a hite, nem találják a kiutat: kevés a munkahely – különösen a falvakban elkeserítő a helyzet; a közbiztonság romlik, az emberek kiszolgáltatottnak érzik magukat. Célom az, hogy szűkebb pátriámnak, a dél-zalai régióban élő embereknek visszaadjam a hitet, enyhítsek a gondjaikon, mindent megtegyek, hogy kiszámítható életük legyen. A megfiatalodott Független Kisgazdapárt jelöltjeként esélyt akarok teremteni: a családoknak, minden vidéken élőnek, minden éhező iskolásnak és nyugdíjasnak, minden jövőjét tervező fiatalnak, minden utcára került dolgozónak.

Az FKgP az egyetlen történelmi párt Magyarországon, amely 106 év tapasztalatával és szakértelmével a vidéki emberek érdekeit hivatott szolgálni. Kérem, április 6-án tiszteljenek meg bizalmukkal!

7. X Független Kisgazdapárt – Isten – Haza – Család.

Marton Krisztián

AQUILA Párt

Nagykanizsán születtem. Végzettségem: mezőgazdasági gépésztechnikus; magyar szakos tanár; tehetségfejlesztési szakértő. 14 évig speciális nevelési igényű fiatalokat tanítottam, érettségiztettem. Jelenleg pályázati asszisztensként dogozom az egészségügyben. Az AQUILA egyesület, majd párt munkájában 12 éve veszek részt önkéntesként (haldoklók lelki gondozása, rászorulók ingyenes oktatása).

Szavahihetőség: Az AQUILA közösség 24 éve létezik, meditáló lelki életet élünk, Istennek tett fogadalommal; a hazugságot kitiltottuk az életünkből.

Főbb célkitűzéseim a választókerületben: erősíteni kell Dél-Zala megtartóerejét. Elsődleges fontosságú a munkahelyteremtés a térségben, a turizmus fejlesztése a pályázati lehetőségek megragadásával, a mezőgazdaság támogatása, a kulturális, szellemi környezet fejlődésének elősegítése.

Az AQUILA Pártról: Jelszavunk: A legfontosabb földi érték az ember! Az AQP szegény párt és a szegényekért van. Céljainkból: a korrupció visszaszorítása; tisztességesen működő egészségügyi ellátás és a biztosan folyósított nyugdíj; a munkához való jog törvénybe iktatása.

Tringer Ferenc

Lehet Más a Politika

1991-ben Siófokon születtem. Iskoláimat a nagykanizsai Piarista Általános Iskolában kezdtem, majd a Cserháti Sándor Szakközépiskolában gépésztechnikusként végeztem. Munkát is Nagykanizsán kaptam először, és azóta is itt dolgozom. Jövőmet is itt tervezem, nem akarok elmenni innen, bár nagyon sok ismerősöm kényszerült erre az évek során. Ezért úgy érzem, nekünk fiataloknak is kell tennünk a jövőnkért.

Az itt élő embereknek igazából az életét lopták el az elmúlt 24 év politikusai, mert aki tisztességesen dolgozik a munkahelyén, az sem tud egyről a kettőre jutni, nem beszélve a fiatalokról, akiknek jelenleg esélyük sincs arra, hogy a jövőjüket tervezzék itthon. Úgy gondolom, hogy Nagykanizsán a régóta működő gyárak termelését kellene biztosítani, mivel nagyon sok ember megélhetése múlik ezen. A helyi kisvállalkozók támogatását is fontosnak tartom, hogy helyi szinten teremtsenek új munkahelyeket, és ezáltal a fiataloknak ne kelljen távol lenniük a családjuktól.

Szeretném, ha Nagykanizsa egy olyan várossá válna, ahol a pénzt nem csak elkölteni, hanem megkeresni is lenne lehetőség.

Zakó László

Jobbik

Amennyiben a választók olyan képviselőt szeretnének az országgyűlésbe juttatni, aki tanulmányait több évtizedes élettapasztalattal tudja ötvözni, aki a munkáját mindig tisztességesen, becsülettel látta el, akinek a múltjában nincsenek vállalhatatlan fejezetek, aki ismeri szűkebb hazájának ügyes-bajos dolgait, aki képes a problémát megoldani és nem önmagában hordozni, akkor bennem megfelelő jelöltet találnak. Ha valaki olyan pártra kívánja a szavazatát adni, amelyiknek programjában a három fő üzenet a megélhetés, a rend és az elszámoltatás, az a Jobbik Magyarországért Mozgalommal eléri célját. A Jobbik érintetlen a mutyiktól – emiatt a többiek közös ellenségként tekintenek rá –, számunkra a magyar föld, a hazai vállalkozások és termékek jelentik megmaradásunk zálogát. Valljuk, hogy a magyar érdekek érvényesítéséhez minden eddiginél nagyobb nemzeti elkötelezettség szükséges. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a legnépszerűbb ellenzéki politikus, a parlamenti frakció az elmúlt négy évben kimagasló munkát végzett. Bennünk még nem csalódtak a magyar emberek, de nem is fognak, mert mi egy vérből valók vagyunk.

A Zala megyei 2. számú választókerület jelöltjei

A Zala megyei 1. számú választókerület jelöltjei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!