Hírek

2014.03.31. 13:01

Húsz éve saját terjesztés

A PLT napilapjainak egyik meghatározó erőssége a saját terjesztői hálózat, amely immár 20 éve szolgálja a cégcsoport eredményességét – jelentette ki Kázmér Judit, a PLT stratégiai ügyvezető igazgatója.

Miután negyedszázada a cégcsoport létrejött, hamar egyértelművé vált, hogy saját terjesztő hálózat nélkül aligha valósíthatóak meg korszerű lapkiadás elhatározott céljai. Akkor még a posta vitte ki a megyei napilapot, mint ahogyan a többi sajtóterméket is, és nem volt ritka, hogy csak délután kapták meg az előfizetők az újságot. Ez semmiképpen nem maradhatott így, ezért a kiadó elkezdte a saját terjesztő hálózat kialakítását. Nem volt egyszerű feladat, mint ahogyan nehéz volt a postától megszerezni az előfizetők aktuális név és címlistáját is – emlékezik vissza a PLT törekvéseire Kázmér Judit.

Végül 1994. április 1-től kezdődhetett meg a munka. Akkor Magyar Médiaszerviz Kft. néven a PLT leányvállalata működtette a lapcsoport megyéiben a terjesztési hálózatot. Alapelv volt, hogy az előfizetők reggel hat órára, az első kávéjuk mellé megkapják az újságot. Ez gyakorlatilag a kezdetektől megvalósult, és – kisebb, helyi problémáktól eltekintve pl. betegség, helyettesítés – azóta is tartani tudja vállalását az időközben a lapcsoportba olvadt terjesztési hálózat.

– Emlékszem, volt olyan olvasónk, aki még fel is rótta nekünk a korai kézbesítést, mondván: minden reggel felébreszti álmából a kézbesítő munkáját kísérő kutyaugatás – idézi fel az ügyvezető a régi történetet. – Persze valamennyi előfizetőnk hálás azért, hogy még a munkába indulás előtt tájékozódni tud szűkebb hazája napi dolgairól. És ez az, ami máig erősségét képezi a megyei újságnak, hála kézbesítőinknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!