Hírek

2013.12.09. 16:05

Közmeghallgatás Lentiben

Lenti - A komfortérzet javítására szolgáló, illetve a mindennapok kellemetlenségei okozta bosszúságokat kiküszöbölő javaslatok sokaságával éltek a helybéliek a városrészekben tartott közmeghallgatások során.

Gyuricza Ferenc

A lakossági fórumon felvetett problémák egy részéről utakkal, kerékpárutakkal, járdákkal kapcsolatos észrevételekről korábbi számainkban már írtunk, most azon javaslatokat és panaszokat vesszük sorba, amelyek inkább a komfortérzet javítását szolgálják.

Igényként hangzott el a városrészi művelődési házak hét végi nyitva tartása. A mumori településrészen kisgyermekes családoknak szóló programok szervezését kérte Tasi Andrea, Lentikápolnán pedig a fiatalok szeretnének közösségi programokat rendezni. Utóbbi településrészen egy másik épület, a buszváró kinyitását is kérték, mert rossz idő esetén jelenleg nincs hova menekülni .

Ugyancsak Mumorban kérte Szabó László a harangláb elektromos szerkezetének helyreállítását, az ugyanis egy évekkel ezelőtt történt közúti balesetnél megsérült, a harang azóta sem szól a településrészen.

Lentikápolnán a közvilágítás helyzetét többen is kifogásoltál, Horváth István szerint nemcsak viharos időben, akár már enyhébb szellők esetén is áramkimaradást okoz a légvezetékek érintkezése.

A bárszentmihályfai városrészben a temetővel kapcsolatban hangzott el néhány javaslat. Kancsal Tibor a torlódás és a balesetveszély elkerülésére a vízelvezető árkok lefedésével parkolóhelyek kialakítását látja indokoltnak, Göncz Lászlóné pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly télen télen őzek és vaddisznók jártak be a sírkertbe, és okoztak ott áldatlan állapotokat. Idén a kerítés kijavításával jó lenne ezt megelőzni.

Bárszentmihályfán kérdésként hangzott el egyebek mellett az is, hogy mi lesz a településrészen megkezdett, de ezidáig el nem készült szociális házak sorsa. Erre a felvetésre azon túl, hogy egy jogi eljárás van folyamatban, az önkormányzat részéről érdemi válasz nem érkezett.

A bárszentmihályfai temetőhöz parkolót kérnek a lakók. Tavaly télen vadak dúlták fel a sírkertet  (Fotó: A szerző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!