Hírek

2013.12.03. 17:30

Négymillió forint a dicséret mellé Zalacsánynak

Zalacsány - Az elismerés kapcsán tartottak tájékoztatót a megyei munkaügyi központban, ahol Nagy Lászlóné zalacsányi polgármester számolt be sikeres 2012-2013-as közfoglalkoztatási programjukról

Hajdu Péter

Tavaly indított projektjeik közül a polgármester kiemelte a mezőgazdasági utak karbantartására beadott pályázatukat, továbbá a közösségi erdőtelepítést. Elmondta, 7,6 hektár elhanyagolt, gazos területen 11 ezer akácfacsemetét ültettek, melyek közel száz százalékban megeredtek.

Az előző év során kialakítottak a faluban egy közparkot, kiépítették a temetőhöz vezető sétautat, a 3,2 kilométeres erdei tanösvény túraútvonalát is rendbe tették, több mint 16 kilométer hosszan pedig külterületi, zártkerti utakat tettek rendbe, s oldották meg a vízelvezetésüket.

Idén az útkarbantartásokkal és az akácos telepítésével további területeken is folytatták a közmunkaprogramokat, amelyekhez mezőgazdasági tevékenység, burgonyatermesztés is kapcsolódott. Négy tonna burgonyát termeltek, amelyből 3,5 tonnát a helyi közétkeztetésben és vállalkozók számára, 500 kilót pedig a közmunkában dolgozó rászorulók családjainak osztottak ki. Ezenkívül az intézmények karbantartásában és házi segítségnyújtásban is alkalmaztak munkanélkülieket.

Borsos József igazgató átadja Nagy Lászlónénak a 4 millió forint szabadon felhasználható jutalomról szóló szerződést  Fotó: Pezzetta Umberto

A belügyminiszteri dicséretet november végén vették át a minisztériumban, a 4 millió forintos támogatásról szóló szerződést pedig tegnap Borsos József, a megyei munkaügyi központ igazgatója adta át Zalacsány polgármesterének. Ebből decembertől február végéig egy személyt tudnak foglalkoztatni, továbbá 450 méter hosszúságú járdát építenek és egy épületet újítanak fel.

Borsos József elmondta, a téli közfoglalkoztatás keretében jelenleg 4099 személyt foglalkoztatnak, közülük több mint 2 ezren képzéseken vesznek részt. Összesen 92 képzési csoport indult, amiből 39 OKJ-s végzettséget ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!