Hírek

2013.12.14. 16:23

Kínai hétvége Hévízen

Hévíz – Kína volt a soros a tematikus hétvégék tekintetében a fürdővárosban, a távol-keleti ország történelméről, kultúrájáról, gasztronómiájáról egyaránt számos információt kaptak az érdeklődők.

Sámel József

A Gróf I. Festetics György Művelődési Központ, a Kínai Művészeti Központ, a Magyar-Kínai Baráti Társaság és a Pagoda Shaolin Kung Fu által szervezett program Bakonyi Bence fotós kamarakiállításának megnyitójával pénteken este kezdődött, majd kínai nyelvóra és a keleti kultúrákat bemutató színpadi előadás következett. Szombaton origami várta a családokat, a gyermekeket, ami után a holdnaptárról esett szó, sorselemzésről és életvezetésről. Előadás hangzott el a pekingi olimpiáról, s volt gasztronómiai és teakultúrát bemutató program is. Vasárnap TaiChi bemutató és FengShui előadás, valamint Shaolin Kung Fu show is várja az érdeklődőket. A napot koncert zárja. A három nap során a mozi programjában kínai filmek is szerepeltek.


A kínai tematikus hétvége Bakonyi Bence fotós kamarakiállításának megnyitójával pénteken este elkezdődött (Fotó: Sámel József)


- A kínai a kilencedik tematikus hétvégénk, a program sikeres, sok érdeklődőt vonz – mondta Hermann Katalin, a gróf I. Festetics György Művelődési Központ megbízott igazgatója. – A cél, hogy egy-egy országot a lehető legalaposabban, legszélesebb körben mutassunk be, így történt ez Kína esetében is, mellyel Hévíz az elmúlt időszakban szoros kapcsolatot alakított ki, testvérvárosi szerződést is aláírt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!