Hírek

2013.12.30. 15:15

Jaj, ha itt a macskajaj! - Tippek a szilveszteri buli utóhatásai ellen

Fejfájás, hányinger, szomjúság, szédülés.... Biztosan vannak, akik macsjajajtól szenvedve ébredtek, hiszen a szilveszteri mulatság hevében elfogyasztott viszonylag nagy mennyiségű alkohol ugyanis nemcsak a gátlásokat szabadítja fel, hanem rémes reggeleket is okoz.

Legjobban persze úgy lehet elkerülni a másnaposságot, ha nem iszunk, de ha már megtörtént, macskajaj esetén van néhány tippünk, hogyan lehet könnyebben  átvészelni a másnapot.

De még mielőtt másnap lenne: Megelőzésképpen nem árt jól bevacsorázni az esti buli előtt, hiszen az alkohol felszívódása többek között a gyomor teltségétől is függ. És „előnyösen hat” a másnapi állapotunkra, ha az év utolsó estéjén nem keverjük a különféle italokat. De ha ezekre nem gondoltunk, akkor jó tudni, hogy a másnaposság leküzdésében segít a sok folyadék, ugyanakkor a különböző fájdalomcsillapító gyógyszereknek is.

Ha már elkapott minket a macskajaj, kezdjük a másnapot például gyömbérteával, amit mézzel is édesíthetünk, pótolva a szénhidrát veszteséget. Jó hatással bír a nap folyamán elfogyasztott savanykás ízű leves is például korhelylevest, zöldbablevest, uborkaleveset fogyasszunk. 

Aztán persze vannak olyanok is, akik a másnaposság leküzdésében a kutyaharapást szőrével elvet követik, s bíznak a gyógysör jótékony hatásában, de akár koktélt is keverhetünk magunknak a másnaposság ellen:

A macskajaj koktél elkészítése:

Két deciliter narancslé mellé egy kiskanálnyi gyümölcscukrot keverünk, majd csipetnyi sóval és fél magnézium pezsgőtablettával bolondítjuk meg. Utóbbi az elvesztett ásványi anyagokat pótolja, a C-vitamin megerősíti az agyi funkciókat, a gyümölcscukor pedig a májműködés serkentését szolgálja.

Igyuk meg és pihenjünk, hiszen a praktikák mellett a legjobb még mindig az, ha kialusszuk a szilveszteri buli fáradalmait és az elfogyasztott alkohol hatását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!