Hírek

2013.12.03. 16:02

Elkészült az új járda

Zalaegerszeg – Elkészült a pózvai külső kórház főbejárata és hátsó kapuja közötti új járdaszakasz. A Deák Ferenc Új Városépítő Programból finanszírozott, nettó 9,5 millió forintos beruházást kedden adták át.

Horváth A. Attila

Gyutai Csaba polgármester a sajtóeseményen elmondta: a pózvai településrészi önkormányzat régi kérése volt, hogy épüljön meg a járdaszakasz a kórháznál, mivel a gyalogosforgalom eddig az úttesten haladt. Balesetveszélyes állapotot sikerült tehát felszámolni a 268 méter hosszú, aszfaltburkolatú gyalogjárda megépítésével.

A városi beruházás részeként 530 méter szegély, illetve új csatorna és víznyelő is készült, továbbá közel 700 négyzetméteren történt tereprendezés, füvesítés. A kivitelező a Bor Beton egyéni cég volt.

Dr. Tóth László önkormányzati képviselő az átadáson elmondta, hogy a városrészben élők és a helyi intézmények közös érdeke volt a járda megépítése. Hozzátette: a gyalogosforgalom meglehetősen nagy ezen a szakaszon, mivel a patika és a posta is a kórház mellett üzemel.

Dr. Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója a betegek és a hozzátartozók nevében is köszönetet mondott a beruházásért. Szólt arról is, hogy a kórház távlati tervei között egy rehabilitációs részleg kialakítása szerepel a pózvai telephelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!