Hírek

2013.12.30. 14:00

Éjjeli fegyveres útonállók

Nagykanizsa - Útonálló módjára támadt rá áldozatára az 33 éves zalaújlaki férfi, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történetet dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.

A lopások és más bűncselekmények miatt többszörösen büntetett 33 éves O. József 2013. május 11-én éjfél előtt nem sokkal barátai társaságában a kanizsai Erzsébet téren múlatta az időt. Ekkor figyeltek fel egy férfira, akit az ügyben másodrendű vádlottá lett 17 éves S. Zoltán szólított meg. Ötszáz forintot kért, mondván, hogy ellopták pénzét, iratait és nem tud hazautazni. A férfi elővette a tárcáját és átadta a kért pénzt O. Józsefnek. Ekkor azonban meglátták, hogy a férfinál több pénz is van, ezért két lány ismerősüket hátrahagyták, utána indultak. A Thúry-iskolánál érték utol és O. József rárontott áldozatára. A megmarkolt ingénél fogva magához húzta és fenyegető hangsúllyal felszólította, adja át minden értékét. Pár pillanattal később odaért S. Zoltán is, aki nyomatékosította O. József szándékát és a férfi mögé állt. A szerencsétlen ember tiltakozni próbált, mondván adott már pénzt, de ekkor O. József kést vett elő és fenyegetően ráfogta. Ennek hatására átadta mobiltelefonját és pénzt, iratokat, egyéb holmikat rejtő válltáskáját, összesen kétszázezer forint értékét.

Ezek után O. József felszólította áldozatát, induljon el és ne csináljon semmit, fenyegetésül megmutatta a nadrágövébe tűzött valódi lőfegyvernek látszó airsoft pisztolyát. A zsákmányon ezek után a két támadó megosztozott. Az elrabolt holmikból a rendőrség nem sokkal később többet lefoglalt, így a kár részben megtérült.

A zalaegerszegi járási ügyészség a többszörösen visszaeső O. József és a fiatalkorú S. Zoltán, mint bűnsegéd ellen felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint okirattal való visszaélés miatt emelt vádat. O. Józsefre fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozza, míg S. Zoltán esetében a végrehajtásában felfüggesztette fogházbüntetés kiszabását látja indokoltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!