Hírek

2013.12.10. 17:00

Zárták, de szeretnék folytatni a Nem vagy egyedül! című programot

Zalabér - Programokat tartottak, s képzést is indítottak a Nem vagy egyedül! - komplex családi, közösségi programok megvalósítása a zalaszentgróti kistérségben - projekt keretén belül.

Sámel József

A Hálózat az Integrációért Alapítvány kedden tartotta a program záró konferenciáját, melyet az óvodások műsorral nyitottak meg, majd Zsuppán József polgármester mondott köszöntőt. Hangsúlyozta: örül, hogy az alapítvánnyal nagyon jó a kapcsolat, s sikerült értékes rendezvényeket megvalósítani Zalabérben, s a környező hat településen.

Bogdán Iván, a szervezet munkatársa értékelve az elmúlt másfél év munkáját úgy fogalmazott: a 34 millió forintos európai uniós pályázat által indított program legfőbb értéke, hogy sok-sok embert tudtak megmozgatni a rendezvények által. Az OKJ-s dajkaképzés ugyancsak nagy sikert aratott, azt tizenketten végezték el, s többen el is tudtak helyezkedni új szakmájukkal. Eredménynek nevezte azt is, hogy a projektnek köszönhetően többen döntöttek a továbbtanulás mellett. Hozzátette: szeretnék folytatni a programot, hiszen nagy szükség lenne rá, a cél érdekében több pályázatot is benyújtottak.

A konferencián előadás hangzott el a szüléshez, kisgyermekneveléshez kapcsolódó programok jelentőségéről, a családi életre nevelés és a társas kapcsolati kultúra fejlesztéséről, s a család és a közösség értékeiről.

A Nem vagy egyedül! program zárókonferenciáját a zalabéri óvodások műsorával nyitották meg Fotó: Sámel József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!