Hírek

2013.12.12. 21:43

Bajnai Kanizsán

Nagykanizsa – 2014-ben Magyarország nemcsak új kormányt választ, hanem jövőt is. Azt kell eldönteni, hogy Magyarország, vagy Orbánország lesz-e, ahol élni fogunk.Ezt Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség vezetője, volt kormányfő mondta csütörtök esti nagykanizsai lakossági fórumán.

Horváth-Balogh Attila

Ezt megelőzően sajtótájékoztatón mutatta be az Együtt-PM és az MSZP közös országgyűlési képviselőjelöltjét, Göndör Istvánt. A sajtótájékoztató keretében egy aktuális problémáról is szót ejtett a politikus. Rámutatott: ennek kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök ellentmondásba keveredett önmagával.

– Nagy közfelháborodást keltett a napokban, hogy több állami cég, vagy szervezet vezetője nagy prémiumokat tett zsebre – bocsátotta előre. – Orbán Viktor erre azt mondta: nem tudott a dologról, de mivel az ország nehéz helyzetben van, ezt a pénzt vissza kellene adni.

Elég nagy baj, ha egy miniszterelnök nem tud egy ilyen fontos történésről, másrészt el kellene dönteni, hogy most akkor Magyarország jobban teljesít, vagy nehéz helyzetben van? Azt gondolom, az utóbbi az igaz. Ennek okán jó volna, ha a Fidesz is önmérsékletet tanúsítana. Én annak idején 1 forint-ért vállaltam a miniszterelnökséget, kormányom tagjait pedig arra köteleztem, hogy juttatásaik 15 százalékát fizessék be egy szolidaritási alapba és természetesen, az én fizetésem is oda került. A Fidesz viszont bevezette az egykulcsos adót, aminek következtében Orbán Viktor fizetése havi 300 ezer forinttal nőtt.

Az látszik, hogy a politikai elit tagjai saját magukat minden egyes hónapban több száz ezer forinttal jutalmazzák, miközben mindenki más rosszabbul él, mint 4 éve.Ezután Bajnai Gordon a térség polgármestereivel, majd este vállalkozókkal találkozott, a kettő közt pedig lakossági fórumot tartott a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Itt azt mondta: normális Magyarországot akar, ahol aki küzd, az boldogul is és nem „Orbánországot”, ahol a sajátjait támogatja a kormányfő.

Érdeklődők közt Bajnai Gordon az Erzsébet téren. Képünkön Kanász János surdi polgármesterrel Fotó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!