Hírek

2013.12.26. 14:50

Az élő üzenet - Jézus Krisztus születését ünnepli

Rédics - A karácsonynak van egy üzenete, az Isten válaszolt az ember vágyára, és a mennyből eljött közénk a földre - fogalmazta meg az éjféli szentmisén tartott prédikációjában Lendvai Zoltán János rédicsi plébános.

Gyuricza Ferenc

Ahogy a megyénk számos településén, úgy a határ menti községben is éjféli szentmise keretében elevenítették fel Jézus Krisztus születésének a misztériumát. A Szentlélek templomban megtartott istentiszteleten a helyiek és környékbeliek mellett a Muravidékről érkezett magyar és szlovén hívek szintén részt vettek, utóbbiakat saját anyanyelvükön külön köszöntötte Lendvai Zoltán János, aki nyolcadmagával együtt a gyermekek jogainak világnapja alkalmából Balog Zoltán miniszter elismerő oklevelét is átvehette. A rédicsi plébános prédikációjában többek közt a kinyilatkoztatásra, tehát Isten üzenetére hívta fel a figyelmet.

– Jézus többször beszél arról, hogy a tanítás nem az övé – fogalmazta meg a plébános. – A tanítás azé, aki küldte őt, vagyis Istené. Amit tehát karácsonykor, a kis Jézus születésének napján ünneplünk, az maga az élő üzenet.

Lendvai Zoltán János rédicsi plébános celebrálta az éjféli misét a település templomában. Fotó: Gyuricza Ferenc

Lendvai Zoltán János bibliai idézetekre utalva kiemelte: Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta oda, hogy mindazok, aki hisznek benne, az örök élet jutalmában részesüljenek. A lelkipásztor úgy fogalmazott: mivel Jézus Krisztus az élő üzenet, ezért akik befogadják őt, akik hisznek ennek az üzenetnek, azoknak örök élete lesz, akik viszont elutasítják ezt az üzenetet, azok saját kárhozatukat írták alá.

A plébános azzal folytatta: egy gyermek születése ma is a legnagyobb ajándék, hiszen Isten ezáltal fejezi ki az emberek felé, hogy nem vesztette el türelmét irántunk, s szeret bennünket. Nekünk embereknek pedig az a feladatunk, hogy kövessük őt, ám a követése nem lesz könnyű, fájdalmas, szenvedésekkel, küzdelmekkel teli keresztút is várhat ránk, de ezen úton Isten végig velünk tart.

– Jézus nevében azt is köszönöm mindnyájatoknak, hogy a pásztorokhoz hasonlóan az éjszaka közepén elindultatok a templomba, hogy együtt ünnepeljünk – szólt végezetül a jelen lévőkhöz a plébános. – Ez a hiteteknek a jele, a katolikus egyházhoz való tartozásotoknak a bizonyítéka. Jézus Krisztus mondta: amit ti megköttök itt, a földön, azt megkötöttnek tekintetik a mennyben is.

Címkék#Rédics

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!