Hírek

2013.12.05. 15:49

Átadták a felújított Stadion utcai csomópontot

Zalaegerszeg – Mintegy 60 méteres szakaszon újították fel a burkolatot a belvárosban, a Stadion utca – Balatoni út – buszpályaudvar csomópontnál.

Horváth A. Attila

Gyutai Csaba polgármester elmondta: a város egyik legforgalmasabb csomópontjának átépítése régóta esedékes volt már, mivel a buszközlekedésből következő súlyterhelés megviselte a burkolatot. Balaicz Zoltán alpolgármester, a térség képviselője a lakók megkeresését közvetítve megoldást kért a problémára, és a város idei költségvetésében el is különítették a beruházáshoz szükséges összeget. Gyutai Csaba hangsúlyozta: határidőre és jó minőségben készült el a felújítás.


A csomópontban átépítették a teljes pályaszerkezetet, az aszfaltburkolat új réteget kapott, a térkővel fedett részen pedig új ágyazatot is telepítettek. Mivel a munka során szivárgást észleltek az ivóvízvezetéken, a burkolat teljes szélességében kiváltották a fővezetéket. Emellett az E.ON védőcsövet helyezett el a későbbi bontások elkerülése érdekében. Elhangzott: a közlekedési lámpák  működését a korábbi hurkos megoldás helyett a továbbiakban modern videós rendszer irányítja, tehát a forgalomnak megfelelően történnek a váltások.


Balaicz Zoltán a lakók nevében mondott köszönetet a beruházásért, s azt is megemlítette, hogy az új burkolat miatt csökken a helyi zajterhelés. A járdát ugyancsak felújították ezen a szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!