Hírek

2013.11.26. 18:25

Oklevelekkel díjazták a véradókat

Nagykanizsa - Az Ipari Park Véradástámogató Munkahelye címeket osztottak ki kedden az Inkubátorházban.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról beszámoltunk, az Inkubátorházban vállalkozások munkatársait hívták véradásra még a múlt héten.

– Az Inkubátorház és az ipari parkot működtető Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. számára fontos, hogy ne menjen el olyan társadalmi problémák mellett, melyek kezelése kiemelten fontos – bocsátotta előre Cserti Csilla, az Inkubátorház vezetője. – Ilyen a vérellátás, a véradás is. Már tavaly megkezdődött egy együttműködés a megyei Vöröskereszt és az ipari park kezelője közt, mely arra épül, hogy utóbbi a vállalkozások révén sok embert tud megszólítani. Ezúttal már a harmadik véradásra került sor, melyet kis vetélkedéssel kötöttünk össze, ami az Ipari Park Véradástámogató Munkahelye címért zajlott. Ezzel is megpróbáltuk arra ösztönözni a cégeket, hogy minél több dolgozójukat küldjék vért adni.

A keddi esemény résztvevői: Papp Tamás, Musits Róbert, Csanádi Tímea, Dömötör Balázs véradószervező, Cserti Csilla, az Inkubátorház vezetője, Bácskai Zsuzsanna és Csizmadia Anna. Fotó: Szakony Attila

Ugyanis mint az Dömötör Balázs, a Vöröskereszt területi véradószervezője szavaiból kiderült: egyre kevesebb munkahelyre lehet kitelepülni véradással, különböző okok miatt egyszerűen nem engedik be őket.

– Ez is nagy probléma, meg az is, hogy a véradásokra nehezen eresztik el dolgozóikat munkaidőben a foglalkoztatók – magyarázta. – Ezért különösen fontos, hogy minél több, az inkubátorházihoz hasonló kitelepüléses véradást bonyolíthassunk le, ebben kérjük a cégek segítségét.

Cserti Csilla hozzátette: a múlt heti véradók jelentős részét az Inkubátorházban működő vállalkozások tették ki.

Ez után a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. képviselője, Csanádi Tímea, a Toner-Global Kft. két munkatársa, Csizmadia Anna és Bácskai Zsuzsanna (ők elárulták, először adtak vért, de bizonyosan nem utoljára), az IMRO-DDDK Környezetvédelmi Nonprofit Kft., valamint az MJ Kanizsa Consulting Kft. képviselője, Musits Róbert, továbbá az Agro-Szaki Kft. munkatársa, Papp Tamás vehette át az Ipari Park Véradástámogató Munkahelye címet tanúsító oklevelet.

Adj vért és ments meg három életet

A megye biztonságos vérellátásához hetente 280 egységnyi vérmennyiségre van szükség, tudtuk meg Dömötör Balázstól. Ez azt jelenti, hogy hetente 280 véradó donor kell ahhoz, hogy a vérellátás folytonosságát biztosítani tudják, egy egységnyi vér pedig 4,5 decilitert tesz ki. Aki segíteni akar e komoly és felelősségteljes munkában, az heti rendszerességgel megteheti Nagykanizsán, a Sugár utca 28. szám alatti vérvételi helyen, illetve a kiemelt rendezvényeken, kiszállásos véradásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!