Hírek

2013.11.07. 14:57

Megverte a horgászt, mert figyelmeztette

Lenti - Megverte a horgászt a kutyáját szabálytalanul sétáltató gazda, az ügyészség garázdaság és testi sértés miatt emelt vádat a magáról megfeledkezett férfi ellen.

Arany Gábor

A lendvadedesi tónál történteket dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. Ez év augusztus 11-én este hét óra előtt nem sokkal a Lentiben lakó 52 éves K.. Géza élettársa társaságában a víztározónál sétáltatta kutyájukat. A kutyát póráz és szájkosár nélkül engedték el. A szabadon futkározó állat megzavarta az egyik horgászt, aki szóvá tette, hogy a tározónál tilos kutyát fürdetni, majd többször felszólította: kösse pórázra az ebet. K. Géza ennek nem tett eleget, ami miatt szóváltásba keveredtek. A kutya gazdája e közben a horgászhoz lépett és háromszor ököllel arcon ütötte úgy, hogy ettől áldozata a földre zuhant. A további bántalmazásnak a horgász testvére vetett véget. A pórul járt pecás nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett: a szájánál sérült meg, véraláfutás, horzsolás jelezte a történteket.

K. Géza kihívóan közösségellenes, erőszakos fellépése alkalmas volt a közelben tartózkodók megbotránkoztatására, emiatt a lenti járási ügyészség garázdaságért, valamint testi sértésért indítványozza pénzbüntetésre ítélni, mégpedig bírósági tárgyalás mellőzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!