Hírek

2013.10.07. 12:09

Nigériai embercsempészt fogtak el az M70-esen (+videó)

A zalai rendőrök az M70-es autóúton ellenőrizték egy Mazda Xedos típusú autó utasait vasárnap hajnalban.

zaol.hu

Az autót egy 31 éves nigériai férfi vezette és rajta kívül az autóban még négy szintén nigériai férfi utazott, akik a rendőröknek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által kiállított humanitárius tartózkodási engedélyt adták át, amely határátlépésre nem jogosítja fel őket.  Az igazoltatás során a négy férfi elmondta, hogy Szlovéniába szerettek volna eljutni. A zalai rendőrök a sofőrt és négy utasát előállították a Letenyei Közúti Határátkelőhelyre. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt, aki azzal védekezett, hogy anyagi ellenszolgáltatás nélkül, csupán szívességből akarta Szlovéniába vinni a négy férfit. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a négy migráns Bicskéről Budapestre utazott, ahol találkozott két férfival, akik közül az egyik a  sofőr volt. A négy nigériai férfi átadta a másik férfinak az előre meghatározott viteldíjat, majd a sofőrrel együtt útnak indultak.

M. Justin ellen – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A négy nigériai férfit a zalai rendőrök az illetékes menekültügyi hatósághoz vitték - közölte a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!