Hírek

2013.10.08. 12:50

A szelvények bemutatására tekintettel visszafizetik a pótdíjat

Zalaegerszeg - Több ezer forintba került az otthon hagyott buszbérlet, a történettel zalaegerszegi olvasónk kereste meg szerkesztőségünket.

Arany Gábor

– Pénteken reggel Pózváról indultam három gyerekemmel a belvárosi iskolába a helyi járattal – kezdte Radnai Tamásné. A gyerekeknek ingyen kapnak bérletet az iskolában, ezért csak én vettem jegyet. Jöttek az ellenőrök, ekkor derült ki, hogy Hajnalkánál nincs bérlet, csak a diákigazolvány, annak a tokjában szokott lenni, de most hiányzott. Hiába mondtam, van bérlete is, nem fogadták el, nem mondták, hogy utólag bemutathatom. Azt sem engedték, hogy jegyet vegyek, hanem közölték, pótdíjat kell fizetni. Mit tehetem volna, a gyereknek oda kell érnie az iskolába, hát kifizetem a 7040 forintot – idézte fel.

A bérlet később a gyerek táskájából került elő: a könyvek közé esett. Ez után hívta fel szerkesztőségünket. A történet miatt megkerestük a Zala Volánt. Rózsa Tamáshoz, a forgalomfejlesztési osztályvezetőjéhez fordultunk. Nos, az ellenőrök meghallgatása után nem lett tisztább a kép.

– A kollégák arról számoltak be, hogy az asszony nem említette a gyerek bérletét. Szót sem ejtett arról, hogy otthon hagyhatta, sőt úgy tűnt, egyáltalán nincs bérlete, mert az anya vita nélkül kifizette a pótdíjat. Ezért fel sem merült, hogy utólag mutassa be a szelvényt, ami 340 forintba került volna – tájékoztatott Rózsa Tamás. Az osztályvezető elmondta, ha pótdíjat szabnak ki, azt lehetőleg készpénzben szedik be, mert a csekkek befizetési hajlandósága csekély. Ez most szóba sem került, mert az asszony azonnal átadta a pénzt. Horváth László, a Zala Volán forgalomellenőrzési vezetője kedden arról számolt be, hogy Radnainé utólag bemutatta a bérletszelvényeket, ezért a pótdíj visszafizetéséről döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!