Hírek

2013.09.10. 11:35

Templomok éjszakája Nagykanizsán

Nagykanizsa - Önkénteseknek köszönhetően immár alkalmasak a látogatók fogadására az Alsóvárosi templom ferences kolostorának ódon folyosói, a Templomok Éjszakájára szervezett programok ugyanis ebben az épületben kapnak helyet.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Váron István atya elmondta, egy közösségi oldalon, valamint az egyházközösségen belül is kérték önkéntesek segítségét a kolostor épületének kitakarításához. Szükség lesz a pormentes szobákra, ugyanis szeptember 14-én Nagykanizsán is megrendezik a Templomok Éjszakáját.

Németh Attila önkéntesként vett részt a kolostor takarításában (Fotó: Horváth-Balogh Attila)

- Augusztus 1-én kezdtem meg tevékenységemet a Szent József Plébánián, az Ars Sacra Fesztivál Templomok Éjszakájának megszervezését pedig remek bemutatkozási lehetőségnek tekintem. Akik vállalkoztak a vidám hangulatú takarításra, a folyosókat és a szobákat teszik rendbe. A négyzet alapú épület mindegyik oldalán található egy szoba, amelyekben a Templomok Éjszakáján egy-egy ferences szentnek öltözött diák mesél a szentek életéről. A helyiségeket kidekoráljuk, a hangulatot pedig a sötét termekben világító gyertyák fokozzák. Egyébként már este nyolctól megkezdődnek a programok, először a templomról, mint szakrális térről hallhatnak előadást az érdeklődők, majd szobáról szobára bejárjuk a kolostort. A Nyolc Boldogság Közösség nővérei is ellátogatnak hozzánk, emellett Martonné Németh Mária orgona-bemutatója révén ismerhetik meg a látogatók a hangszer működését - foglalta össze az atya.

A késő nyárias szombat délelőttön 15-20 önkéntes serénykedett a magányos falak között. Németh Attilától nem áll távol az önkéntes tevékenység, jelenleg is aktív tagja a Mécses Közösségnek, amelyen belül zenei szolgálatot teljesít.
- Amikor hallottam a felhívásról, egyből jöttem segíteni. A Templomok Éjszakáját fontosnak tartom, hiszen a programoknak köszönhetően az emberek közelebb kerülhetnek a kereszténységhez, valamint megismerkedhetnek a vallás gyökereivel. A kolostor remek helyszíne lesz a rendezvénynek, amikor beléptem az épületbe, olyan érzésem volt, mintha a múltba csöppentem volna - mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!