Hírek

2013.09.12. 13:59

Megyegyűlést tartottak Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Fél év távollét után visszatért a munkába dr. Fülöp Valter rendőr-főkapitány, aki személyesen tájékoztatta erről a megyegyűlést.

Szabó Judit

A Zala Megyei Önkormányzat csütörtöki ülésén a két műtéten átesett megyei rendőr-főkapitány megköszönte a megyegyűlésnek a segítséget, amelyet  távolléte alatt nyújtottak helyettesének és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság állományának.  Dr. Fülöp Valter biztosította a megyegyűlést, hogy betegsége nem fogja befolyásolni a munkáját, amelyet képes úgy elvégezni, hogy a megye rendőrsége továbbra is a legjobbak között legyen.

Az ülésen a következő hétéves uniós ciklusra készülő területfejlesztési koncepcióról is szó esett. Egy minapi változás szerint a  megyék 40 millió helyett 90 millió forintra pályázhatnak a tervezési feladatokhoz. Zala is benyújtja a pályázatát. Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke elmondta: a megyéknek megnő a szerepük a területfejlesztésben. A következő hét évben a terület- és településfejlesztési operatív programból  450 milliárd forint felhasználását készítik elő döntésre. Zala megyében ez az összeg 15,6 milliárd forint. Ennél összességében jóval több forrás fog Zalába jutni területfejlesztésre, 35-40 milliárd forint, mondta az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!