Hírek

2013.06.20. 06:23

Pénzváltót működtetett a ruhaboltban

A gyanú szerint egy 40 éves férfi nagykanizsai ruhaboltjában 2011. tavaszától illegálisan váltotta a pénzt.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya azt a nyomozást, melyet jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási vagy kiegészítő tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el. A gyanú szerint egy 40 éves férfi nagykanizsai ruhaboltjában 2011. tavaszától illegálisan váltotta a pénzt.

A férfi ruhaboltja kirakatában egy valutaárfolyam-kijelző táblát helyezett el, ami jelezte az üzlet egyéb profilját is, a pénzváltást. A zalai nyomozók a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének munkatársaival ellenőrizték az üzletet, ahol az eladó a hatóság által kínált eurót bizonylat nélkül forintra váltotta.

A nyomozók a házkutatáskor nagy értékű valutát foglaltak le. A gyanúsított azzal védekezett, hogy a pénz a ruhák árusításából származik. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási vagy kiegészítő tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. László nagykanizsai lakossal szemben az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!