Hírek

2013.06.28. 15:51

Paksi borászok látogattak Zalába

Nagyrada – A paksi hegyközség tagjai tettek látogatást pénteken a zalai borvidéken. A borászok főként arra voltak kíváncsiak, milyen speciális fajták teremnek Zalában.

Pásztor András

A paksi borászok a nagyradai Cezar Winery Borászatot is meglátogatták

Mint azt Ferenc Vilmos, a szakmai kirándulás vezetője elmondta: tartalmas programot állítottak össze, hiszen a Pannon Egyetem Georgikon karának cserszegtomaji kísérleti telepétől kezdve, a csáfordi Veress-pincészeten keresztül, a szentgyörgyvári Széchenyi-pincészetben is fogadták őket. A paksi bortermelők eztután a nagyradai Cezar Winery Borászatot tekintették meg, majd Zalakarosra is ellátogattak. – A szakmai utat elsősorban azért szerveztük, mert a csapat zöme még nem járt a zalai borvidéken – árulta el Ferenc Vilmos.

– A kirándulás fő célja, hogy megismerkedjünk a zalai szőlő- és borfajtákkal, így például a Rozáliával, a Cserszegi Fűszeressel, lássuk a helyben hagyományos művelési módokat, és személyes kapcsolatokat építsünk a zalai borászokkal. Mint azt Ferenc Vilmos elmondta: a szakmai nap tapasztalatai pozitívak voltak, hiszen Zalában is kiváló minőségű borokat kóstolhattak, ami egyrészt a helyiek szakértelmét dícséri, ugyanakkor, komoly borászati technológiát is jelent. Süslecz Árpád, a Zalakarosi hegyközség elnöke kifejezetten örült a paksi borászok látogatásának. Mint mondta: nem kizárt, hogy a jövőben a zalai gazdák is tiszteletüket teszik a paksi hegyközségben.

Ezek is érdekelhetik