Hírek

2013.06.07. 13:57

Kitépték a bankautomatát

Keszthely - Lopással vádolja a járási ügyészség azokat a férfiakat, akik tavaly szeptember 27-én kora hajnalban bankautomatát téptek ki a helyéről Nagyvázsonyban.

Arany Gábor

A férfiak Nagykanizsán tartottak előzetesen találkozót, hogy a közösen végrehajtandó lopás részleteit megbeszéljék. Ekkor határozták el, hogy pénzkiadó berendezést szereznek. Ehhez a négy férfi előzetesen feltérképezte Zala, Vas és Veszprém megyét, hogy nekik megfelelő, festékpatronos védelem nélküli bankjegykiadó automatát találjanak, ismertette az ügyet dr. Pirger Csaba, a főügyészség szóvivője. Nagyvázsonyt választották.  Ezek után beszerezték a szükséges szerszámokat, drótkötelet loptak, majd kellően erős autó után néztek. Ezt a kehidakustányi termálfürdőnél találták meg.

Szeptember 26-án délután az öltözőből ellopták egy német vendég autójának indítókulcsát, majd a BMW 525 XD-t is. A járművet a vonóhorga miatt is megfelelőnek találta a az ötvennégy, illetve negyvenkét éves  két zalai és távoli rokoni szálakkal hozzájuk kötődő két borsodi férfi.

Az autót először Balatonfüreden parkolták el, majd saját gépkocsival nagykanizsai szállásukra mentek. Innen indultak éjszaka az akcióba. Először a BMW-vel Siófokra mentek, majd vissza, így érkeztek Nagyvázsonyba szeptember 27-én hajnali három óra előtt nem sokkal. Kitépték a pénzkiadó berendezést a helyéről, kibontották belőle az ötmillió forintot rejtő pénzkazettát és elhajtottak. A közelben egy erdei úton megpróbálták ugyan a kazettát kinyitni, de nem jártak eredménnyel.

Ekkor a gépkocsival keltre indultak, s bár Balatonalmádinál rendőri ellenőrzésbe botlottak, de pár kilométer után lerázták az utánuk eredő járőrautót. Mivel kezdett forróvá válni a helyzet, a pénzes kazettát ezek után Királyszentistván közelében elrejtették, a BMW-t pedig Nádasdladány mellett az erdőben leállították.  Itt azonban egy hivatásos vadász rajtuk ütött és egyiküket, P. Istvánt elfogta, majd átadta rendőröknek. Társai visszatértek a Királyszentistvánra, szétbontották a kazettát, és a benne talált 5,2 millió forintot szétosztották egymás között. Ők egy hónappal később kerültek rendőrkézre.

A négy férfi a lopáson túl ötmillió forintos kárt okozott a banknak a rombolással

A keszthelyi  járási ügyészség a férfiakat lopás miatt javasolja felelősségre vonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!